De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 26 januari

---

Saaie avonduren

Het woord avondklok heeft de afgelopen dagen een behoorlijk negatieve lading gekregen. Hoewel weinig mensen blij zijn met deze maatregel, had ik niet verwacht dat de bom op deze manier zou barsten. Groepen jongeren trokken de straat op, met flink wat opgespaarde baldadigheid, en maakten van sommige steden oorlogsgebied. Je zal vast de filmpjes van geplunderde winkels, waterkanonnen en gevechten met de ME voorbij hebben zien komen.  

Gelukkig houdt het grootste deel van Nederland zich wel zo goed mogelijk aan de avondklok en komen sommigen er zelfs achter dat het niet eens zo slecht is. We kijken natuurlijk allemaal uit naar vrijheid en menselijk contact, maar in de afgelopen tijd hebben veel mensen laten zien dat je het beste van deze situatie kan maken. Zo heb ik de afgelopen dagen, gemotiveerd door de hitserie The Queens Gambit op Netflix, schaken weer opgepakt. Ook voor lezers is er genoeg te doen om de ‘saaie’ avonduren door te komen. In de nieuwe Boekenkrant zijn genoeg interviews en recensies te vinden, waar u bij de kachel, onder een kleedje, met een kop thee, heerlijk van kunt genieten.

Rinke van der Plaat
Stagiair Boekenkrant
Rinke@uhb.nl

---
De februari-editie van de Boekenkrant verschijnt op 1 februari

De februari-editie van de Boekenkrant verschijnt op 1 februari

In de februari-editie laten we een diversiteit aan schrijvers aan het woord. Lize Spit vertelt over haar langverwachte tweede roman Ik ben er niet, over het leven van een koppel dat langzaamaan uit elkaar valt. We interviewen ook acteur en schrijver Lykele Muus over Zo kan het dus ook, een autobiografisch boek waarin hij alleenstaande ouders een hart onder de riem steekt.  Lees verder op boekenkrant.com

---
Nationale Voorleesdagen 2021

Nationale Voorleesdagen 2021

De Nationale Voorleesdagen gaan van start! T/m 30 januari wordt er door iedereen extra aandacht besteed aan voorlezen. Het is nu eenmaal leuk om voorgelezen te worden en je leert er ook weer nieuwe woorden door. Elk jaar lezen ouders, juffen en meesters door het hele land tijdens de Voorleesdagen hetzelfde prentenboek voor: Coco kan het!

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekfragment: Verwachting

Boekfragment: Verwachting

Verwachting is een sublieme roman over je weg vinden in het leven; als dochter, als echtgenote, als moeder en als goed mens. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Column Onze Taal: Hulp bij het schrijven

Column Onze Taal: Hulp bij het schrijven

De redactie van Onze Taal zet iedere maand een bijzonder taalboek in de schijnwerpers. Deze keer Als je BGRPT wat ik BDL van Marcel Lemmens.   

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekfragment: Voeding en Immuunsysteem

Boekfragment: Voeding en Immuunsysteem

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat je je nooit hoeft bezig te houden met je ademhaling, je bloeddruk, je hartslag of je spijsvertering? Je lichaam regelt dat allemaal zonder dat jij je ermee hoeft te bemoeien. Hetzelfde geldt voor je immuunsysteem.   Hoe zou de wereld eruitzien als we voeding weer als medicijn zouden gaan zien? 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Recensie: Een weg door de tijd

Recensie: Een weg door de tijd

Een kleine muis kijkt vol ongeduld uit naar de dag van het grote kaasfeest. Eindelijk is het zover! Maar wanneer het muisje op het feest aankomt, blijkt hij zich van dag te hebben vergist. Het feest was gisteren! Vastberaden om terug te reizen naar de dag van het feest om zo toch al die heerlijke kazen te kunnen proeven, gaat de kleine muis aan de slag.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Recensie: Reflectieve, intieme reis door geest en hart

Recensie: Reflectieve, intieme reis door geest en hart

Persoonlijke groei gaat gepaard met een mix aan emoties: blijheid, verliefdheid, maar ook verdriet en woede. Schrijfster Rupi Kaur voert in de dichtbundel Thuis in mezelf openhartige, reflectieve gesprekken met haarzelf, waarin ze haar persoonlijke groei blootlegt.   

Lees verder op boekenkrant.com

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 1 Februari verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant, met als bijlage onze junior-special, de BK Junior.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com