De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 12 januari

---

Studentenjungle 

Wij wonen met vier meiden in een studentenhuis. In ons nederige stulpje staan zo ongeveer vijfentwintig planten. Geen van ons was echt een ster in al die arme plantjes verzorgen, dus deed een vriendin ooit een boek cadeau: The healing power of plants. Net als de planten begon het boek best wel een aardige laag stof te verzamelen, tot dat een van ons aan de noodrem trok. 'Voordat ze allemaal doodgaan, moeten we ten minste een poging wagen'.

Een paar maanden later is ons huis echt een grote plantenjungle geworden. De sansevieria's en de rubberplanten doen het beter dan ooit. Wist je dat die goed zijn voor in de werkruimte? Als je echt geen concentratie meer hebt en niet meer naar je scherm kunt staren, moet je gewoon eens even een paar minuten zo’n plant analyseren. Dat zorgt volgens The healing power of plants dat je jouw ‘directe aandacht’ kan opladen.  

Wat onze buren dus regelmatig zien, vooral nu we allemaal thuis les hebben, is dat vier twintigers constant naar planten aan het turen zijn alsof het antwoorden op al onze vragen bevat. En het boek, die staat inmiddels trots in de keuken tentoongesteld, geen laagje stof te bekennen.  

Iza Radinem de Bruin
Stagiair Boekenkrant 
Iza@uhb.nl

---

De nieuwe BKJunior verschijnt 1 februari

In de februari-editie bezoeken we het Kinderboekenmuseum met Sjoerd Kuyper, kamperen we in een tent met Tiny Fisscher en komen we oog in oog te staan met het enge monster de Ickabog. En nog veel meer!

Lees verder op boekenkrant.com

---
Help de boekhandels staande te houden

Help de boekhandels staande te houden

Lokale boekhandels vinden allerlei manieren om overeind te blijven ondanks de nieuwe  lockdown. Veel van hen bezorgen nu bij klanten aan huis, wat een hoop positieve reacties  oplevert. Om hen te steunen, is het nu belangrijker dan ooit om bij je lokale boekhandelaar je bestellingen te doen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Column Lex Jansen: Onbekenden terreinen

Ik herlees Achternamiddagen. Rondleiding door het atelier van de schrijver van Christiaan Weijts. Het is een boek over ‘lezen, schrijven en gelezen worden’. Op pagina 101 noteert de schrijver naar aanleiding van een beschouwing over De donkere kamer van Damokles van Willem Frederik Hermans deze intrigerende zin: ‘Een werkelijk verbluffende roman is niet zozeer on-Nederlands als wel “on-romans”, en opent een terrein waar de roman tot dan toe nog geen voet heeft gezet.’ 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Boekfragment: De dag dat de walvis kwam

Een klein dorp. Een dreigende pandemie. En een geweldig verhaal over de mensheid. De dag dat de walvis kwam is een hartverwarmende roman die laat zien dat een gemeenschap een crisis kan overwinnen met solidariteit. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Boekfragment: Schaduwen over Razmir

Samen met haar moeder leidt Maika een simpel leventje in Razmir, tot ze op een dag wordt aangevallen. Twee Vergetenen uit de Schaduwwereld redden haar en dan wordt alles anders.

 Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Interview Wim Hof: ‘Ik geloof in geluk, kracht en gezondheid voor iedereen’

Uitbundig: dat is een woord dat echt bij Wim Hof hoort. De man die wereldwijd bekendstaat als ‘The Ice Man’ geeft geen vraag- en antwoordinterviews: hij vertelt zijn verhaal, hij dicht erbij, hij zingt. Niet alleen omdat hij overtuigd is van zijn visie, maar omdat de wetenschap hem nu eindelijk gelijk begint te geven.  

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: De Hofdame

De hofdame vertelt het verhaal van het bijzondere leven van Anne Glenconnor, de hofdame van prinses Margaret. In haar memoires geeft ze een uniek kijkje achter de schermen van het Britse koningshuis, daarnaast schetst ze een beeld van een generatie aristocratische vrouwen die gevangen zat in een wereld vol sociale verwachtingen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Recensie: Een explosie van smaken

De keuken vult zich met warme specerijen en verjaagt de kilte in deze koude maanden. Het boek The Curry Guy Compleet staat vol met geurige tandoorimaaltijden en curry’s aangevuld met bijgerechten. Dan Toombs geeft met dit boek een meer dan complete kijk in de Indiase keuken.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 1 februari verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com