De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 23 september

---

De magie van een kop koffie 

Interviews doen in coronastijl betekende de afgelopen maanden veelal het maken van een Zoom-afspraak of Skype-verbinding. Nu de meeste horecagelegenheden weer hun deuren hebben geopend en het publieke leven wat op gang is gekomen, is het ook weer mogelijk om in persoon af te spreken. Zo had ik laatst voor het eerst weer een live-interview: ik sprak voor de Boekenkrant van oktober af met fotostripmaker Ype Driessen in een café in Amsterdam. 

Het werd al meteen duidelijk dat ik de perikelen van het OV-reizen was ontwend: zo herinnerde ik me op het nippertje om een mondkapje te nemen, en kwam ik er bij het station pas achter dat ik mijn OV-kaart in een andere jas had laten zitten. Gelukkig kon Ype ook een uur later afspreken. Eenmaal bij het café zochten we het meest afgelegen plekje op het terras op. Het was weer even wennen aan het geroezemoes om ons heen, maar daaraan gaven we beiden de voorkeur boven een haperende Zoom-verbinding. Wat volgde was desondanks een bijzonder prettig en persoonlijk gesprek. Dat is toch de magie van samen een kop koffie drinken. 

Mirjam Mulder

Redacteur Boekenkrant

mirjam@boekenkrant.com

---

De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 5 oktober

Oktober is de Maand van de Geschiedenis en daar hoort een nieuwe editie van de BKGeschiedenis bij! Maar ook in de Boekenkrant van oktober komen de nodige historische verhalen aan bod. 

Lees verder op Boekenkrant.com

---
Bruisend hart

Artikel: Bruisend hart

Elke maand bezoeken we een van de vele mooie  Boekenkrant-boekhandels die ons taalgebied rijk is. Deze maand gingen we langs in hartje Vlissingen, waar aan de Oude Markt Boekhandel ’t Spui gevestigd is.  

Lees verder op Boekenkrant.com 

---

Literatuur

Boekfragment: De kaasfabriek

De kaasfabriek gaat over verbroken familiebanden en het verlangen naar vrijheid in tijden van een wereldoorlog. Wederom belicht Simone een fascinerende en belangrijke periode uit de Nederlandse geschiedenis op toegankelijke en meeslepende wijze. 

Lees verder op Boekenkrant.com 

---
Interview Pieter Waterdrinker: ‘Mensen pikken dit hypocriete gedrag niet langer’

Interview Pieter Waterdrinker: ‘Mensen pikken dit hypocriete gedrag niet langer’

Ineens heeft hij trillende snorharen, snijtanden en een staart. In De rat van Amsterdam laat schrijver en Ruslandkenner Pieter Waterdrinker de in Letland geboren hoofdpersoon Ruben Katz soms letterlijk in een rat veranderen. Tel daarbij op dat de hoofdpersoon zijn verhaal doet vanuit de gevangenis en je bent ervan overtuigd dat het een slecht mens moet zijn. Maar klopt dat wel?

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Boekfragment: Voorbij de grenzen van de ernst

Ruim driehonderd pagina’s in het absurde universum van deze unieke tekenaar. 

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Non-fictie

Boekfragment: Hoe overleef ik mijn relatie?

Waarom worden we soms gekwetst door onze geliefde? En waarom stellen wijzelf degene van wie we het meest houden teleur?  

Lees verder op Boekenkrant.com 

---

Jeugd

Boekenweek voor Jongeren: 3PAK-auteurs tippen hun favoriete boeken

Boekenweek voor Jongeren: 3PAK-auteurs tippen hun favoriete boeken

De Boekenweek voor jongeren is weer van start gegaan! Een week waarin leesplezier centraal staat en een heleboel schrijvers op ‘Literatour’ gaan langs middelbare scholen. Wij vroegen de vier auteurs van het geschenkboek 3PAK naar hun favoriete boeken.  

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 5 oktober verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant, met als bijlage de BKGeschiedenis, onze geschiedenisboekenspecial.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com