Boekenkrant Nieuwsbrief - 21 april 2020

---

Challenge accepted

Weet je nog? Dat we aan het begin van het jaar allerlei uitdagingen voor onszelf hadden gesteld? Je hoorde pogingen voorbij komen als meer sporten, gezonder eten en minder tijd online doorbrengen. Bijna al mijn goede voornemens zijn inmiddels naar de achtergrond vervaagd, maar mijn reading challenge is nog in volle gang. 

Vanaf 31 december 2019 ben ik mijn gelezen boeken gaan bijhouden met de handige Hebban Boekenapp. 2020 begon voor mij met Het Instituut van Stephen ‘horrorgrootmeerster’ King. Inmiddels ben ik achtentwintig verhalen verder. Van titels die ik altijd nog graag had willen lezen tot nieuw ontdekte favorieten, van alles is al voorbij gekomen. Momenteel ben ik bezig in Vergeef me van J.D. Barker, de derde - en laatste - in de reeks rondom rechercheur Sam Porter. Ontzettend spannend, wat mij betreft een echte thuisblijftip. 

Zodra dit boek uit is en ik de negenentwintig kan aanvinken, ben ik nog niet klaar. Voor 31 december 2020 moet ik er nog eenentwintig lezen. Uiteindelijk kom ik dan op vijftig stuks. Lang over het volgende verhaal hoef ik echter niet na te denken. De volgende op mijn lijst is het eerste deel in de Bergmankronieken-serie van Hjorth Rosenfeldt. De reeks bestaat uit zes boeken, dus mijn reading challenge is voorlopig niet afgelopen.

Isabel Verboom

Stagiaire marketing Boekenkrant

isabel@uhb.nl

---
De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 4 mei

De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 4 mei

De mei-editie van de Boekenkrant is rijk aan diverse thema’s en personen. Zo heeft de redactie een interview met onder meer oorlogsverslaggever Minka Nijhuis (Gekkenwerk), hoogleraar Dirk Speelman (Rode nevel) en auteur van historische jeugdboeken Arend van Dam (Hoe fel de zon ook scheen). 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant lanceert schrijfwedstrijd

Boekenkrant lanceert schrijfwedstrijd

Zoek jij een nieuwe uitdaging, of heb je juist een uitlaatklep nodig? Doe mee met onze schrijfwedstrijd en maak kans op een publicatie in de Boekenkrant!

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Column Lex Jansen: …en de dingen die voorbij gaan

Column Lex Jansen: …en de dingen die voorbij gaan

Gisteren las ik op Twitter een bericht van een auteur, waarin hij zijn toekomstige lezers een prangende vraag stelde. Hij werkte aan een roman, schreef hij, een fictief verhaal tegen een hedendaagse achtergrond. De psychologische lijnen zouden de onderlinge relaties tussen de belangrijkste personages bloot leggen, maar de tekst zou óók een beeld schetsen van deze tijd. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Interview: Jens Vern

Interview: Jens Vern

Sander Verheijen is hoofdredacteur van Hebban, de grootste boekensite en lezerscommunity van Nederland. In 2017 verscheen van zijn hand Ik kan er net niet bij, waarin hij een intieme en ontroerende inkijk gaf in zijn bijzondere gezin. Nu is er de cyberthriller De macht van K., een boek dat Sander onder het pseudoniem Jens Vern heeft uitgebracht.   

Lees verder op boekenkrant.com

---
Recensie: De plotters

Recensie: De plotters

Un-su Kim is een Zuid-Koreaanse schrijver die in 2017 internationaal doorbrak toen zijn literaire thriller De plotters in meerdere landen werd vertaald. Sinds 2020 is De plotters ook in Nederland verkrijgbaar met een interessant design: de paginaranden zijn met ‘bloed’ bespat en de kaft belooft een mix tussen Kill Bill en Murakami. En dat zijn nogal flinke beloftes. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekfragment: In hechtenis

Boekfragment: In hechtenis

In hechtenis is de spannende literaire thriller van het wereldberoemde schrijversduo Nicci French, bekend van onder andere de Frieda Klein-serie.  

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Recensie: De jongen, de mol, de vos en het paard

Recensie: De jongen, de mol, de vos en het paard

‘“Ik ben zo klein,” zei de mol. “Ja,” zei de jongen, “maar je maakt een groot verschil.”’ De jongen, de mol, de vos en het paard van kunstenaar Charlie Mackesy, vertaald door Arthur Japin, is een prachtig prentenboek over vriendschap. En over dromen, angst, moed en kwetsbaarheid.   

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 4 mei verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. 

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com