Boekenkrant Nieuwsbrief - 14 april 2020

---

Auditieve werksfeer

Muziek heeft een grote invloed op onze gemoedstoestand. Het kan je de energie geven om te gaan sporten, of juist kalmeren als je nerveus bent. Zelf gebruik ik muziek ook vaak als ik me een tijdlang moet concentreren, bijvoorbeeld tijdens het redigeren van recensies voor de Boekenkrant. Muziekplatformen als Spotify staan daarom ook vol met playlists als ‘Jazz for Study’ en ‘Chill Lofi Study Beats’. Mijn persoonlijke tip is de (grotendeels) instrumentele muziek van de Franse artiest Thylacine. Iets aan de combinatie van de constante beat en de omgevingsgeluiden die zijn liedjes typeert, zorgt ervoor dat ik meteen in the zone zit.

‘Ik heb het idee dat ik echt veel minder gedaan krijg op een dag,’ klaagde een vriendin laatst tegen me. Dat vind ik zelf misschien nog wel het lastigste aan het thuiswerken: er heerst hier gewoon geen ‘werksfeer’. Overal waar je kijkt eisen dingen je aandacht op: de afwas die nog gedaan moet worden, de planten die water nodig hebben, de kat die loopt te mauwen omdat hij honger heeft. Op dat soort momenten zet ik een album van Thylacine op. Ik heb op kantoor zo vaak naar die muziek geluisterd, dat het voor mij als het ware een ‘auditieve’ werksfeer creëert. In ieder geval meer dan de Netflix-serie die mijn buurman aan het kijken is.

Mirjam Mulder

Redacteur Boekenkrant

mirjam@boekenkrant.com

---
Boekenkrant lanceert schrijfwedstrijd

Boekenkrant lanceert schrijfwedstrijd

Zoek jij een nieuwe uitdaging, of heb je juist een uitlaatklep nodig? Doe mee met onze schrijfwedstrijd en maak kans op een publicatie in de Boekenkrant!

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur 

Recensie: Apeirogon

In Colum McCanns roman Apeirogon staat het verhaal van twee vaders te midden van het Israëlisch-Palestijnse conflict centraal. Zonder stelling te nemen belicht hij de geschiedenis, de persoonlijke verhalen van verlies en het ontstaan van een bijzondere vriendschap die het oorlogsgeweld overstijgt.  

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Boekfragment: De laatste kamers

Een vrouw wordt wakker in een onbekende kamer in een onbekende stad. Ze kan zich niet herinneren hoe ze daar is gekomen. En het ergste: ze weet niet waar haar kinderen zijn.  

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

De tocht: het slot van fantasytweeluik Lathrain

De tocht is het slot van het fantasytweeluik Lathrain van Anna López Dekker, een verhaal over balans en samenwerking in een imaginaire wereld.  

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Interview: Stella Bergsma

Toen Stella Bergsma hoorde van het Boekenweekthema ‘Rebellen en dwarsdenkers’, vond ze dat ze als echte rebelse denker niet mocht ontbreken in de aandacht. Daarom schreef ze het manifest Nouveau Fuck waarin ze vrouwen oproept hun terechte plaats in de wereld in te nemen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: De kunst van het nietsdoen

De kunst van het nietsdoen is de eerste volledige Nederlandse vertaling van een geliefd klassiek werk en bevat alle 243 lichtvoetige, precieze bespiegelingen van Kenkō.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Balkan Blues

Op reis kom je erachter: hoe ging dat ook alweer, vader en zoon zijn? Balkan Blues van Nils Elzenga is een ontwapenend, eerlijk boek van een zoon over zijn vader. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 4 mei verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. 

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com