Boekenkrant Nieuwsbrief - 18 februari 2020

---

Het verruimen van mijn boekenkast

Feelgood, young adult, fantasy en non-fictie. Een greep uit de vele genres die de boekenwereld rijk is. Zo heb je mensen die het heerlijk vinden om hun neus in verschillende soorten boeken te steken en zo een mix van verhalen in zich op te nemen. Het is maar net hoe hun pet staat. De ene keer hebben ze zin in een avontuurlijk jeugdboek en het andere moment zijn ze in de stemming voor een ontroerende roman. 

Dan heb je ook nog lezers zoals ik. Die zich vastbijten in een bepaald genre en niet meer loslaten. Zo is er eigenlijk maar één soort boek wat mij kan bekoren… en dat is een thriller. Het verhaal kan mij niet spannend genoeg en is pas echt geslaagd wanneer ik 's avonds met een onbehaaglijk gevoel in bed lig. 

Ondanks mijn – misschien wat ongezonde – obsessie voor griezelverhalen, heb ik afgelopen week het roer omgegooid en het kinderboek De magische apotheek van Anna Ruhe uitgelezen. In slechts twee dagen en ook nog eens, tot mijn eigen verbazing, met heel veel plezier! Dat heeft me aan het denken gezet. In plaats van direct weer terug te vallen op een spannend boek, ben ik nu begonnen in de roman Zomervacht van Jaap Robben. Stiekem voelen deze verhalen als een fijne afwisseling van alle gruwelen die ik anders onder ogen krijg. Daarbij is het nooit weg om je horizon te verbreden. Desondanks ligt er hierna toch weer een fijne thriller op me te wachten.

 

Isabel Verboom

Marketing stagiaire Boekenkrant

Isabel@uhb.nl

---
De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 2 maart

De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 2 maart

De maart-editie van de Boekenkrant staat in het teken van de Boekenweek die op 7 maart van start gaat. Zo bespreken we het Boekenweekgeschenk van Annejet van der Zijl en interviewen we Özcan Akyol over zijn essay bij het thema van de Boekenweek 2020: Rebellen en dwarsdenkers. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur 

Recensie: Flardentango

Recensie: Flardentango

Flardentango is het verhaal van Evelien, die als kind in de jaren ’70 in Argentinië heeft gewoond. Vijftig jaar later beseft ze dat er in het gezin weinig over die tijd werd gesproken en gaat ze op zoek naar ontbrekende antwoorden. Claire Brentjens maakt er een wervelende roman van. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekfragment: Finse dagen

Boekfragment: Finse dagen

Finse dagen van Herman Koch is een indringende roman over rouw, volwassen worden en over wat je woorden moet geven en wat beter verzwegen kan blijven. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Recensie: Sneeuwblind

Recensie: Sneeuwblind

In Sneeuwblind vertrekt de kersverse politieagent Ari Thor naar het afgelegen vissersplaatsje Siglufjördur. Een rustig dorp waar niemand ’s avonds zijn deur op slot doet. Al snel na Ari’s aankomst maakt een hoogbejaarde schrijver echter onder verdachte omstandigheden een dodelijke val en niet veel later wordt een halfnaakte vrouw bloedend in de sneeuw aangetroffen...

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Recensie: Op zoek naar Paulie Fink

Recensie: Op zoek naar Paulie Fink

Op zoek naar Paulie Fink is het nieuwe boek van Ali Benjamin. Die naam klinkt je misschien niet vreemd in de oren, ze is namelijk de auteur van Suzy en de kwallen, winnaar van de Gouden Lijst 2017. Met haar tweede boek stelt ze niet teleur. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Interview: Frank Krake en Hannelore

Interview: Frank Krake en Hannelore

In zijn vorige boek, De laatste getuige, vertelt Frank Krake op indringende wijze het waargebeurde verhaal van een man die drie concentratiekampen en een scheepsramp overleefde. Na die beproeving wist hij dat hij klaar was voor het even veelomvattende verhaal: Hannelore

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 2 maart verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. 

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com