Boekenkrant Nieuwsbrief - 4 februari 2020

---

Het delen van verhalen

‘Ik heb weer zo’n goed verhaal gelezen! Het ging over…’ Dit is vaak de cue voor familie en vrienden om hun ik-doe-alsof-ik-luister-gezicht op te zetten, af en toe bemoedigend te knikken en regelmatig te hummen. Terwijl ik enthousiast doorratel over het boek, begint de ander aan zijn of haar mentale boodschappenlijstje en wordt er nagedacht over wat het weer de komende dagen gaat doen, hopend dat mijn relaas snel voorbij zal zijn. 

Gelukkig bestaat er een manier om mijn passie te delen met niet-lezers, namelijk: verfilmingen. De perfecte aanpak om hen net zo enthousiast te maken over de verhalen als ik dat ben. Harry Potter, Penoza, Mr. Mercedes, The Handmaid’s Tale, The Boy in the Striped Pyjamas, De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween, It. Zomaar wat titels die van papier naar de beeldbuis zijn gegaan en die wat mij betreft niet vaak genoeg gedeeld kunnen worden. 

Hoewel ik het boek vaak beter vind dan de verfilming en mij soms een ‘In het boek gaat het niet zo!’ ontglipt, kan ik er toch wel van genieten. En ik niet alleen. Terwijl mijn filmmaatje na afloop uitgelaten begint te praten, kan ik het niet laten om mijn ik-doe-alsof-ik-luister-gezicht tevoorschijn te halen en te denken: ‘Zie je wel dat het een goed verhaal was!’

Isabel Verboom

Marketing stagiaire Boekenkrant

Isabel@uhb.nl

---
Nu verschenen: Boekenkrant editie februari 2020

Nu verschenen: Boekenkrant editie februari 2020

In februari begint vaak pas de echte kou. Zo ook reizen wij in deze editie van de Boekenkrant af naar verschillende ijzige oorden. Om te beginnen spreken wij met Herman Koch over zijn nieuwe roman Finse dagen, waarin hij terugkijkt op zijn tijd als tiener in Finland. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Dit zijn de genomineerden voor de Boekhandelsprijs 2020

Dit zijn de genomineerden voor de Boekhandelsprijs 2020

De genomineerde titels voor de Boekhandelsprijs 2020 zijn bekend! Tot en met 31 januari konden boekhandelaren stemmen op hun favoriete boek van 2019. Bekijk hier de nominaties.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur 

Interview: Tracy Chevalier

Interview: Tracy Chevalier

In haar nieuwe historische roman vertelt Tracy Chevalier het verhaal van een ‘overtollige vrouw’, die net als zovelen haar verloofde tijdens de Eerste Wereldoorlog verloor. ‘Met Een losse draad wilde ik tegenwicht bieden aan alle verhalen waarin deze vrouwen met zowel minachting als medelijden worden beschreven,’ aldus de auteur. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant tipt: Poëzie voor de liefhebber

Boekenkrant tipt: Poëzie voor de liefhebber

Poëzie is een prachtig middel om jezelf te uiten. Om de Poëzieweek van eind januari tegemoet te komen, hebben wij drie dichtbundels voor jullie uitgekozen. Het zijn verhalen die gaan over kwalen als verdriet en haat of goed en kwaad. Spring in het duister van het meer en laat jezelf betoveren door deze prachtige gedichten. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Vuurland

Nieuwe titel: Vuurland

Vuurland is het eerste deel van een bloedstollende trilogie rondom Vanessa Frank. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Recensie: De verleiding

Recensie: De verleiding

Beeldschermen, prikkels, verslaving: de wereld waarin jongeren leven is een ingewikkelde. En ze lezen niet meer, of tenminste veel te weinig, blijkt uit het PISA-rapport van afgelopen november. Het nieuwste boek van Stine Jensen speelt prachtig in op beide thema’s. In De verleiding gáát het juist over lezen, over aandacht, rust en tijd nemen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Recensie: Het belang van duisternis

Recensie: Het belang van duisternis

De duisternis: mysterieus, beangstigend, iets om te bestrijden of juist om te omarmen? Journaliste Sigri Sandberg neemt de lezer in Het belang van duisternis mee de donkere Noorse nacht in om de noodzaak van dit verschijnsel te onderzoeken.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 2 maart verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. 

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com