Boekenkrant Nieuwsbrief - 17 december 2019

---

Met een boek zit je altijd goed

Het is weer bijna zover… The most wonderful time of the year. Wie denkt dat ik doel op de o zo gezellige kerstdagen die in het verschiet liggen heeft het mis. Vijf dagen voordat alles gehuld is in vrolijke lichtjes, iedereen bij elkaar komt en de pakjes onder de kerstboom liggen te wachten om open te worden gemaakt, vier ik eerst een ander feest: mijn verjaardag. 

Elk jaar krijg ik weer dezelfde vraag: welke wensen heb je voor je verjaardag? Lang hoef ik hier nooit over na te denken. Vrijwel meteen geef ik elk jaar weer hetzelfde antwoord. Een boekenbon natuurlijk! Waar de een in zichzelf mompelt dat ik eens met een originele cadeauwens moet komen, slaakt de ander een zucht van verlichting vanwege mijn makkelijke en ietwat voorspelbare verzoek. 

Zou ik dit jaar dan toch eens moeten overwegen om familie en vrienden een andere cadeautip door te geven? Zoiets als douchegels en shampoos, met de kans dat ik deze helemaal niet lekker vind ruiken. Misschien een pakket gevuld verschillende soorten thee, met het risico dat het mij niet smaakt. Of een enorme doos bonbons terwijl ik net mijn goede voornemens op papier heb gezet. Nee, doe mij dan maar een boekenbon, want met een boek zit je altijd goed!

 

Isabel Verboom

Marketing stagiaire Boekenkrant

isabel@uhb.nl

---
3 redenen waarom je het decembernummer van Schrijven magazine niet wil missen

3 redenen waarom je het decembernummer van Schrijven Magazine niet wil missen

PROMOTIE - Het decembernummer van Schrijven Magazine wil je echt niet missen!

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur 

De redactie tipt: Winterse boeken!

De redactie tipt: Winterse boeken!

Winter is coming! De perfecte tijd om je lekker warm in je favoriete leesfauteuil te nestelen. Wij gingen op zoek naar drie boeken die je in winterse sferen brengen, maar je tegelijkertijd genoeg warmte bezorgen om de koudste periode van het jaar te trotseren. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Interview: Frida Moisto

Interview: Frida Moisto

Het is niet makkelijk om als onbekend schrijver je eerste boek uit te geven. Wanneer ik Frida Moisto samen met haar Nederlandse uitgever ontmoet, word ik enthousiast onthaald met koffie en gebak. Het feit dat haar thrillerdebuut Net nitroglycerine het niet alleen in Zweden goed doet maar nu ook in de Nederlandse boekhandels ligt, blijkt een feestje waard.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Boekfragment: 'Een waarschuwing'

Boekfragment: Een waarschuwing

Een waarschuwing biedt een kijkje achter de schermen van Trumps regering en laat de lezer aanschuiven bij de vergadertafel. Geschreven door een anoniem en prominent staflid van het Witte Huis dat al eerder in The New York Times het beruchte artikel ‘I Am Part of the Resistance Inside the Trump Administration’ publiceerde.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Recensie: Grote verwachtingen

Recensie: Grote verwachtingen

‘Waar waren we ook alweer gebleven?’ Met deze vraag opende Geert Mak, gehuld in winterjas op een koud treinstation, elke aflevering van de populaire tv-serie In Europa voor de VPRO. De serie was gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2004, waarop nu met Grote verwachtingen een vervolg is uitgekomen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Column Lex Jansen: Zo valt het wél op!

Column Lex Jansen: Zo valt het wél op!

‘Waarom geven jullie niet alleen bestsellers uit?’ Ik herinner me levendig een gesprek met een manager die deze vraag zonder enige vorm van gêne uit zijn mond kreeg. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 36 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 januari verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. 

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com