Boekenkrant Nieuwsbrief - 3 september 2019

---

Creatieve middag

Op de redactie hebben we al heel wat literatuurfanaten welkom geheten, waardoor we inmiddels kunnen constateren dat het lezen van boeken goed samen blijkt te gaan met een voorliefde voor thee, vegetarisch eten én katten. Nu lijkt er sinds kort ook een verband te bestaan tussen boeken en handwerken. Zo vertelde collega Mirjam laatst tussen neus en lippen door dat ze haar eigen gordijnen heeft gemaakt met de oude naaimachine van haar oma en blijkt stagiaire Linda in haar vrije tijd graag dierenfiguren te vilten. Dat wat een roodborstje moest worden meer het uiterlijk van een zeehond had, kon de pret niet drukken. Zelf ben ik meer van het haken, maar ook mijn successen daarin variëren van een trotse leeuw tot een paar veel te groot uitgevallen wanten en een katje dat al maanden op de bank ligt te wachten totdat zijn mondhoeken worden omgekruld tot een fraaiere gezichtsuitdrukking.

Aan de binnengekomen boeken op de redactie kan het in elk geval niet liggen. Zo prijken de titels Punch needle. Leer stap voor stap de techniek van punch needling en maak prachtige accessoires en Vesten haken al een aantal weken op de hoeken van onze bureaus. Hoewel we eigenlijk nooit handwerkboeken bespreken in de Boekenkrant, zouden deze titels prima passen in de traditie van onze kookboekenrecensies. Naast de taarten die we daarvoor ‘verplicht’ moeten proeven, zou ik een nieuw warm vest voor de winter ook zeker niet afslaan. Misschien wordt het tijd om tussen alle schrijftaken door een creatieve middag te organiseren om niet alleen deze boeken te beoordelen, maar ook onze eigen creatieve creaties op waarde te schatten.

Janneke Blok

Redacteur Boekenkrant

janneke@uhb.nl

---

Literatuur

Interview: David Nicholls

Een hete zomer, twee gedoemde geliefden en het einde van een tijdperk. In Eerste liefde doet bestsellerauteur David Nicholls waar hij goed in is en weet hij toch te verrassen. Het verhaal van de zestienjarige loner Charlie Lewis is even herkenbaar als rauw. Nicholls: ‘Zestien zijn is ondraaglijk.’ 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Grappen voor de schutters

Licht absurde, korte verhalen uit het oorlogsgebied. Grappen voor de schutters is het debuut van de Palestijns-IJslandse auteur Mazen Maarouf, genomineerd voor de Man Booker Prize 2019. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Kouplan is terug!

Kouplan is terug! In De verdwenen dochter maakte hij zijn debuut als privédetective. Net als hij zich begint af te vragen of er ooit een tweede opdracht zal volgen, schakelt wethouder Jenny Svärd hem in. In Wensen staat vrij gaat Kouplan op zoek naar Amanda, die eerst Jenny’s hart heeft gestolen en er vervolgens met tweehonderdduizend kronen vandoor is gegaan.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Recensie: Aan tranen heb je toch niks

Aan tranen heb je toch niks van de Noorse schrijver Espen Dekko is een ontroerend boek over verlies, zout, walvissen, zee en wind. Over de fjorden van Noorwegen. En over de liefde van grootouders, ouders en kinderen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nieuwe titel: Draken zijn niet te koop

Wat heeft Eise bij zich? Wat is hij van plan? Leer waar draken allemaal wel niet goed voor kunnen zijn! Tjibbe Veldkamp vertelt in Draken zijn niet te koop het vrolijke verhaal van Eise en zijn verwende buurjongetje Hubert-Jan.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 36 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 oktober verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. 

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com