Boekenkrant Nieuwsbrief - 27 augustus 2019

---

De e-reader

Onder de fanatieke boekenlezers kennen we twee kampen. De ene groep houdt zich vast aan het traditionele papieren boek. Zij vinden de geur van papier en het omslaan van bladzijdes onmisbaar tijdens het lezen. Tegenover hen staan de e-book-lezers die hun stapels zware romans hebben ingeruild voor één simpel apparaat dat ze overal mee naartoe nemen.

Zelf hoorde ik altijd bij de eerste groep en bleef ik trouw aan mijn paperbacks en hardcovers. Tot afgelopen week. Voor een recensie in de Boekenkrant las ik een boek waarvan de papieren variant pas een paar dagen later op mijn bureau zou liggen. Om toch al te kunnen beginnen, heb ik er voor het eerst een e-reader bij gepakt. Dat betekende een heel nieuwe leeservaring die me prima beviel. Het zal dus zeker niet de laatste keer zijn dat ik een boek in deze vorm lees.

Maar of ik nu al mijn papieren boeken in de ban doe? Nee, want ook ik kan nog niet helemaal afscheid nemen van de boekengeur en het gevoel van echte pagina’s tussen mijn vingers. En bovendien, niets staat thuis zo leuk als een goed gevulde boekenkast!

Linda Albers

Redacteur Boekenkrant

linda@uhb.nl

---

De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 2 september

Na de vakantieperiode komen in september alle auteurs weer uit hun schrijvershol gekropen. Dat is ook goed te merken aan de Boekenkrant, die deze maand niet alleen barstensvol nieuwe boeken staat, maar waarin we ons ook alvast opmaken voor de Kinderboekenweek begin oktober. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Boekfragment: De pasja van de keuken

Een meeslepende historische roman over liefde en magische kookkunsten in het Ottomaanse Rijk. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Genieten met een grote J

Genieten met een grote J

De stilte van de witte stad is het eerste deel van een trilogie, die zich afspeelt in Vitoria: na Bilbao en San Sebastian de derde stad van Baskenland. Hoofdrolspeler in de boeken is politie-inspecteur Unai López de Ayala – alias Kraken.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Recensie: De Veger

Een schoorsteenveegster die gelooft in een betere toekomst, een klein wezentje dat op zijn beurt in haar gelooft en hun gezamenlijke strijd tegen de meedogenloze baas meneer Crudd. Die verhaalelementen vormen de basis van het magische avonturenboek De Veger van Jonathan Auxier. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Wie denk je wel dat je bent?

In de nieuwe zenuwslopende YA-thriller van Kaat De Kock gebeurt er iets vreemds wanneer de 18-jarige Eva ’s avonds de hond uitlaat.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Nieuwe titel: Levensdraden

Clare Hunter is textielkunstenaar en -curator. Met Levensdraden schreef zij een unieke wereldgeschiedenis, met behulp van haar grote kennis van een ambacht dat al te vaak over het hoofd is gezien of vergeten.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 36 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 2 september verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. 

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com