Boekenkrant Nieuwsbrief - 6 augustus 2019

---

Herleven is herlezen

Als je een boek leest, sta je tijdelijk in iemand anders schoenen. Dat is de kracht van boeken. Dat weten we allemaal. De gedachten van het hoofdpersonage worden jouw gedachten, zijn wereld jouw wereld. Onlangs kwam ik erachter dat zich daar nog een laag aan toe kan voegen: als je een boek herleest, herlééf je ook de persoon die je was toen je het voor het eerst las. Hoe meer tijd daar tussen zit, hoe meer die persoon als een vreemde aanvoelt.

Dit jaar herlas ik een boek dat ik vijf jaar geleden had gekocht, toen ik een jaar in Italië studeerde: Ik ben niet bang van Niccolò Ammaniti. Zodra ik het opensloeg en weer werd meegezogen in de wereld van de negenjarige Michele, die op een zomerdag in een gat in de grond een vastgeketend jongetje vindt, was ik meteen weer twintig jaar, op uitwisseling in Siena. Ik herinnerde me het einde van het bizarre verhaal totaal niet meer, maar dat leventje vol aperitivi, gelati en heerlijke tazze di caffè des te beter. Zoals een geur je terug kan brengen in de tijd, kan een boek dat blijkbaar ook.

Mirjam Mulder

Redacteur Boekenkrant

mirjam@boekenkrant.com

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie augustus 2019 – Met David Nicholls, Thomas Verbogt en A.L. Snijders

In augustus zijn we nog volop in vakantiestemming. Deze editie van de Boekenkrant staat daarom vol met boeken die je heerlijk mee kunt nemen op reis. Zo spreken we met David Nicholls over de stuntelende – maar o zo herkenbare – antihelden uit zijn nieuwe roman Eerste liefde.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Recensie: Door jou ben ik mij

Een ontluikende liefde tussen twee jongens in Rotterdam. Een mooi verhaal, maar ook gecompliceerd door zaken als vrienden, familie en geloof. In Door jou ben ik mij leert een jongen zichzelf te accepteren. Jona is een typisch Rotterdamse jongen. Hij heeft een leuke vriendengroep, fijne ouders, soms irritante zusjes en hij staat op het punt om het vwo af te ronden.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Peter's Zeurkalender 2020

Het werk van Peter van Straaten is absoluut tijdloos. Geniet voor de achtentwintigste keer van Peter’s Zeurkalender: de leukste manier om het jaar te beginnen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: De glorieuze reis van Arthur Less

In deze geestige en geraffineerde roman over wat liefde voor je betekent als je ouder wordt, zit het de bijna vijftigjarige schrijver Arthur Less niet mee. Kunnen een reeks internationale uitnodigingen voor halfbakken literaire evenementen hem redden van een midlifecrisis?

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Boekfragment: Warrior Cats. Geeltands geheim

Na de succesvolle eerste serie van de Warrior Cats is er nu het los te lezen verhaal Geeltands geheim, waarin Geeltand beseft dat het haar ware bestemming is om de medicijnkat van de SchaduwClan te worden. Maar haar dromen worden verstoord door een duistere profetie, die de Clans voor altijd kan vernietigen...

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Interview: Regula Ysewijn

Als klein meisje droomde culinair auteur, fotograaf en Bake Off Vlaanderen-jurylid Regula Ysewijn weg bij de tekst van het liedje ‘Witte zwanen, zwarte zwanen’. Het idee om naar Engeland te varen liet haar geen moment meer los. Jaren later resulteert haar liefde voor Groot-Brittannië in een bakboek vol Britse lekkernijen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 36 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 2 september verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. 

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com