Boekenkrant Nieuwsbrief - 23 juli 2019

---

Aanwinst

De kleren maken de man, en boeken maken de kamer. Zo gaat dat spreekwoord toch? De inhoud van een boekenkast kan veel zeggen over zijn eigenaar. Of je daar iets wijzer van wordt, dat is maar de vraag… Maar het staat buiten kijf dat een boekenkast iedere kamer opfleurt. Daar kwam ik afgelopen weekend achter, toen ik er eindelijk een had aangeschaft. Voorheen stalde ik mijn boekencollectie namelijk uit op de vensterbank. ‘Maar dan verkleuren ze!’ waarschuwde een vriendin, helaas terecht.

Laatst had ik het geluk een aanzienlijke boekenbon te winnen. Als boekenliefhebber is dat natuurlijk een droom; maar als twijfelaar een nachtmerrie. Waar moest ik die aan uitgeven? Een collega gaf me de tip om het aan een bijzondere uitgave te besteden. Dit weekend heb ik de knoop doorgehakt: ik heb een aantal exemplaren uit de bijzondere Penguin Clothbound Classics-serie van ontwerper Coralie Bickford-Smith besteld. Die zet ik maar niet op de vensterbank neer – zij verdienen een plaatsje in een echte boekenkast.

 

Mirjam Mulder

Redacteur Boekenkrant

mirjam@boekenkrant.com

---

De Boekenkrant-poster!

Sinds maart dit jaar verspreiden wij een Boekenkrant-poster via de 170 boekhandels die de Boekenkrant aanbieden. Zo weten bezoekers meteen waar ze de Boekenkrant kunnen vinden, én dat hij helemaal gratis mee te nemen is! Wilt u met uw boek adverteren op de poster?

Lees verder op www.boekenkrant.com.

---

Literatuur

Recensie: De bijenhouder van Aleppo

Nog steeds wordt Griekenland door vele vluchtelingen gezien als een veilige toegangspoort naar Europa. Schrijfster Christy Lefteri werkte als vrijwilliger in Athene en bood aan velen van hen een luisterend oor. Hun verhalen vormden de basis voor haar nieuwe boek De bijenhouder van Aleppo, dat daarmee feilloos aansluit bij de actualiteit.

Lees verder op boekenkrant.com.

---

Boekfragment: Er was eens een rivier

In het victoriaanse Engeland vertellen de vaste klanten van herberg de Swan elkaar verhalen om de tijd te doden. Dan zwaait de deur open en staat er een gewonde vreemdeling op de drempel. In zijn armen houdt hij het levenloze lichaam van een klein meisje...

Lees verder op boekenkrant.com.

---

Spanning

Interview: Jacqueline Coppens

In de thriller Omdat ik je mis van Jacqueline Coppens maakt de lezer kennis met Esmee. Vier jaar nadat haar dochter Vera uit de achtertuin verdwijnt, raakt er opnieuw een meisje vermist. 'Wanneer zich iets ernstigs voordoet, speelt altijd de vraag of je als ouder tekort bent geschoten,' aldus Coppens.

Lees verder op boekenkrant.com.

---

Jeugd

Recensie: Boze juffen, blije juffen

Een ode aan blije juffen en meesters, die van grote waarde zijn om de talenten van kinderen te laten floreren. Die boodschap brengen schrijfster Siska Goeminne en illustrator Frank Daenen in Boze juffen, blije juffen.

Lees verder op boekenkrant.com.

---

Boekfragment: Het ijsmonster

Wanneer Elsie, een dakloos weesmeisje in het victoriaanse Londen, hoort dat er op de Noordpool een mysterieus ijsmonster is gevonden, wil ze daar meteen meer van weten.

S T I L T E. Daar stond hij. In al zijn glorie. Ondergebracht in een kolossale glazen kast. Overeind gehouden in een blok ijs. De mammoet.

Lees verder op boekenkrant.com.

---

Non-fictie

Het augustusnummer van Schrijven Magazine

Het augustusnummer van Schrijven Magazine

Talent pools bij uitgeverijen: hoe kom je erbij? Steeds meer uitgeverijen organiseren kampen, workshops en publicatiemogelijkheden voor ongepubliceerd literair talent dat ze al vroeg aan zich willen binden. Wat bestaat er allemaal? Hoe kom je er als aspirant-schrijver bij? En hoe werkt het? Schrijven Magazine zocht het uit.

Lees verder op boekenkrant.com.

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 36 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 5 augustus verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. 

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com