Boekenkrant Nieuwsbrief - 9 juli 2019

---

Voetbal en prentenboeken

Deze week is het een jaar geleden dat ik terugkwam uit Dublin. Ik woonde vier maanden in de Ierse hoofdstad en werkte daar als oppas voor drie lieve, flink ondeugende kinderen. Na schooltijd brachten wij iedere middag samen door en vulden we onze tijd zo veel mogelijk met buitenspelen. Dat betekende steevast voetballen. In onze achtertuin of in een park in de buurt holden we uren en uren achter een bal aan.

Op de zeldzame momenten dat de kinderen genoeg hadden van het rennen vertrokken we naar binnen. We pakten de kleurboeken erbij of we speelden kwartet met een heus Jip-en-Jannekekaartspel. Heel af en toe, wanneer ze zelfs daarop uitgekeken raakten, vroegen de kinderen me of ik ze een verhaaltje wilde voorlezen. Dat deed ik natuurlijk met liefde. Uit de boekenkast kozen we dan een prentenboek over een klein verlegen muisje dat op haar eerste schooldag verstoppertje speelt met haar klasgenootjes. We kropen samen op de bank en lachten om het grappige verhaal en de schattige illustraties.

Nu, een jaar later, krijg ik op de redactie van de Boekenkrant allerlei gloednieuwe prentenboeken in mijn handen. Vaak zijn ze versierd met net zulke aandoenlijke illustraties als het boek over het kleine muisje. Bij ieder prentenboek denk ik dan ook gelijk terug aan die gezellige voorleesmiddagen in Ierland.

Linda Albers

Redacteur Boekenkrant

linda@boekenkrant.com

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie juli 2019 – Met Niña Weijers, Joke van Leeuwen en Karin Bloemen

In deze editie van de Boekenkrant reizen we wat af. We spreken met Niña Weijers in het Amsterdamse Witsenhuis over haar nieuwe roman Kamers antikamers, waarin de hoofdpersoon net als zij haar intrek neemt in een schrijvershuis.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Recensie: Washington Black

Washington Black is meer dan alleen een mooie cover. Het verhaal neemt je mee op reis van een slavenplantage op Barbados tot Nova Scotia, Marokko en zelfs de Noordpool. De Canadese schrijfster Esi Edugyan weet dit ongelofelijke verhaal op een wonderbaarlijk realistische wijze neer te zetten.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Boekfragment: Wensen staat vrij

Jenny Svärd, wethouder in Stockholm, ontdekt dat haar geliefde Amanda Martinez er met tweehonderdduizend kronen vandoor is gegaan. Jenny geeft Kouplan de opdracht het geld terug te halen, maar dan wordt Kouplans loyaliteit aan Jenny zwaar op de proef gesteld.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

LEGO - Geweldige voertuigen!

Kom alles te weten over de coolste voertuigen ter wereld en bouw ze na met de bijgesloten LEGO-elementen!

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Recensie: Mijn ware verhaal

Iedere moeder wil haar kind het liefst een veilige, geborgen en onbezorgde jeugd bezorgen, maar soms loopt het anders. Dit kan zijn door factoren van buitenaf, zoals een oorlog, maar in het geval van Karin Bloemen komt het grootste gevaar vanuit het gezin zelf. De cabaretière groeit op in een explosieve omgeving, waar ze door erover te schrijven eindelijk los van hoopt te komen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekenkrant tipt bijzondere reisverhalen

Nog aan het twijfelen waar de reis dit jaar heen gaat? Als je van lezen houdt, is het gelukkig niet moeilijk om je het ene moment op Amerikaans grondgebied te begeven en even later rond te wandelen op Texel. Wij tippen drie bijzondere reisboeken, die je gegarandeerd een inspirerende zomer bezorgen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 36 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 5 augustus verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. 

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com