De beste bron voor boekennieuws!

Boekenkrant Nieuwsbrief

17 juni 2013

Een gloednieuwe nieuwsbrief

Met gepaste trots presenteer ik namens de Boekenkrant de gloednieuwe nieuwsbrief, die je wekelijks in je postvak zult aantreffen.

Tips of suggesties voor de volgende nieuwsbrief? Stuur een mailtje naar redactie@boekenkrant.com.

Anouk Abels - webmaster Boekenkrant

Arthur Japin schrijft toneelstuk over Tachtigers

Arthur Japin heeft een toneelstuk geschreven over de Tachtigers, een belangrijke Nederlandse beweging binnen de literatuur aan het begin van de negentiende eeuw.

In het stuk Absinthe zien we hoe de jonge schrijvers worstelen met hun idealen, terwijl ze de mooiste kunst creëren. Hoofdpersoon is Anna Witsers, een zangeres die zich losmaakte van haar dominante vader om haar dromen te ...

Lees online.

30 juni: GRNVLD Sociëteit Literair

Op zondag 30 juni vindt de volgende GRNVLD Sociëteit Literair plaats in Kasteel Groeneveld te Baarn. Ontmoet inspirerende literaire gasten en test je boekenkennis. Maar geniet vooral ook van poëzie, eten en drinken!

Dit evenement wordt georganiseerd door de redactie van De Boekenkrant. Hoofdredacteur Roel Weerheijm zal als gastheer optreden en tevens de gasten interviewen.

Tijdens deze sociëteit literair is er aandacht voor twee debutanten. Hanneke van Eijken leest voor uit haar eerste bundel, Papieren veulensShira Keller is ook te gast. Haar roman M. kwam in 2012 uit.

Kaarten kosten 10 euro en zijn te reserveren via info@boekenkrant.com.

Muziek in mijn lijf

Op vraag van violiste Janine Jansen bewerkte Bart Moeyaert L’Histoire du soldat voor een eenmalige voorstelling. Iemands lief werd een persoonlijke bewerking waar Moeyaert zijn ziel in legde. De tekst verscheen met krachtige illustraties van Korneel Detailleur.

‘Ik had niet het plan om van Iemands lief een boek te maken. De voorstelling was eenmalig, wie erbij was, had geluk. Maar  mensen die erbij waren, wilden het herlezen en zij die er niet ...

Lees online.

Een trauma dankzij Game of Thrones

Naar aanleiding van de televisieserie Game of Thrones stroomde YouTube de afgelopen week vol met filmpjes. Reden: tijdens een scène die onder fans bekend staat als ‘the red wedding’vond een aantal belangrijke personages een afgrijselijke dood. Lezers van de boekenserie van George R.R. Martin, waar de show op is gebaseerd, wisten allang dat de bloedrode bruiloft eraan zat te ...

Lees online.

Hoe duur was de suiker?

De langverwachte verfilming van Hoe duur was de suiker?, de succesroman van Surinaamse auteur Cynthia McLeod, is dit najaar in de bioscopen te zien. De prachtige filmeditie van het boek is nu al verkrijgbaar.

PROMOTIE - McLeods verhaal neemt je mee naar het Suriname van de achttiende eeuw. Op meeslepende wijze wordt er verteld over de onrechtvaardige slavenmaatschappij die de ...

Lees online.