Boekenkrant Nieuwsbrief - 30 april 2019

---

Vrijmarkt

Afgelopen zaterdag stond heel Nederland in het teken van oranje tompoucen en vrijmarkten. Het was weer Koningsdag. Traditiegetrouw waagde ook ik me rond een uur of één naar de vrijmarkt in de stad. Gewapend met een paraplu en een klein oranje hoedje was ik klaar om een paar uur lang tussen de menigte door van kraampje naar kraampje te schuifelen. Daar snuffelde ik heerlijk rond op zoek naar spellen, leuke hebbedingen en, natuurlijk, boeken!

Zoals ieder jaar vond ik veel oude bekenden: van stapels Suske en Wiske tot stukgelezen edities van J. K. Rowlings Harry Potter en Dan Browns De Da Vinci code. Ik wist hier en daar voor hooguit een paar euro een pareltje mee te nemen. Enkele uren en een tas vol aanwinsten later, keerde ik terug naar huis, waar ik trots mijn nieuwe collectie tweedehands boeken, puzzels en spellen op de keukentafel uitstalde. Koningsdag was weer geslaagd.

Na het weekend, terug op de redactie van de Boekenkrant, richten we ons weer op nieuwe aanwinsten voor de boekenwereld. Hierover meer in deze nieuwsbrief en in de nieuwe Boekenkrant die verschijnt op 6 mei.

Linda Albers

Redacteur Boekenkrant

linda@uhb.nl

---

Literatuur

Interview: Graeme Simsion

Het heeft even geduurd, maar ons geliefde personage Don Tillman is terug! Hoewel de lezers met het idee voor dit derde deel in de serie kwamen, is Het Rosie resultaat Graeme Simsions favoriete boek.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: De patiënten van dokter García

Wanneer dokter Guillermo García Medina in 1937 het leven van Manuel Arroyo Benítez redt, raken de twee bevriend. Jaren later helpt de arts de oud-patiënt opnieuw, dit keer met het infiltreren van een onderduikingsnetwerk van veelgezochte nazikopstukken.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Recensie: Half Face

Geïnspireerd door een snufje magie schrijft Mara Li alweer haar zesde young adult-roman. Half Face is een pageturner met diepgaande karakters en absurde situaties voor een jong publiek dat wel in is voor een bizar avontuur. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Schoolfeest

De beste vriendin van Chelsea heeft zelfmoord gepleegd. Tenminste, dat is het verhaal.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Boekfragment: Vet belangrijk

Vet belangrijk is een aanstekelijk en belangrijk boek dat je ideeën over vet voor altijd zal veranderen. Het laat zien hoe vet écht werkt en is een must read voor iedereen die wil weten hoe je op een slimme en effectieve manier een gezond gewicht kunt bereiken én behouden.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 36 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 mei verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant en de special de BKGeschiedenis.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com