Boekenkrant Nieuwsbrief - 12 maart 2019

---

De groene bakplaat

Waar ik er bij een goede roman altijd even in moet komen om vervolgens niet meer te kunnen stoppen met lezen, is het met een kookboek vaak net andersom. Watertandend bij de vele mooie foto’s kan ik niet stoppen met bladeren, totdat ik begin te lezen. Al gauw maakt het enthousiasme plaats voor een waslijst van bezwaren. Alleen al bij het idee dat ik tien toko’s af moet struinen om alle exotische ingrediënten bij elkaar te sprokkelen voor nog geen kwartier eetgenot, haak ik af.

Gelukkig kwam mijn collega Nicole, die veel van eten houdt maar minder van koken, met een geniale vondst: De groene bakplaat. Voor alle overheerlijke groentegerechten uit deze uit Engeland overgewaaide bestseller heb je slechts één ding nodig: een oven. En misschien een klein beetje geduld. Want terwijl dit apparaat het merendeel van het werk doet, kun je lekker bijkomen van een drukke werkdag. De gekleurde worteltjestaart met brie was al heerlijk en hoewel ik nog nooit van orzo had gehoord, bleek deze ‘exotische’ pastasoort gewoon bij Jumbo verkrijgbaar te zijn. Ik kan niet wachten om ook dit recept van Rukmini Iyer vanavond uit te proberen; het is net een goed boek!

Janneke Blok
Redacteur Boekenkrant
janneke@boekenkrant.com

---

Nu verschenen: BKYA editie 4 maart 2019 – Met Write Now!, Joany de Vries en YALFest

In de BKYA van deze maand maak je kennis met de nieuwe schrijfgeneratie. Dat Nederland veel jong schrijftalent te bieden heeft, wisten wij al. Daarom zetten wij in deze editie meerdere debuterende schrijvers en aanstormend talent in de schijnwerpers.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekenkrant fotowedstrijd!

Heb je de nieuwe Boekenkrant al bij jouw boekhandel opgehaald? Vanaf deze maand zijn er in alle 160 boekhandels ook posters te zien waarop iedereen wordt uitgenodigd de Boekenkrant gratis mee te nemen. Neem een foto van de poster in je boekhandel en maak kans op een boekenpakket ter waarde van 50 euro!

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Interview: Johan Fretz

‘Welkom thuis, jongen,’ zei de piloot in 2015 tegen Johan Fretz toen hij aankwam in Paramaribo. De schrijver had zich nooit beziggehouden met zijn Surinaamse roots, maar dat veranderde tijdens deze reis. Zijn ervaringen verwerkte hij in de roman Onder de paramariboom, dat in februari werd bekroond met de Boekhandelsprijs 2019.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Recensie: Drie dingen over Elsie

‘Er zijn drie dingen die je moet weten over Elsie. Het eerste is dat ze mijn beste vriendin is. Het tweede is dat ze altijd weet wat ze moet zeggen om me op te monteren. En het derde… daar is misschien wat meer tijd voor nodig.’ En over dit laatste punt gaat het boek Drie dingen over Elsie van psychiater en schrijfster Joanna Cannon.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Boekfragment: De wens van de Havikshorst

In het nieuwe boek van Gerard van Gemert probeert Lize, die leukemie heeft, samen met haar klasgenoten het mysterie rondom een leegstaande villa op te lossen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Ga mee op avontuur met Emmet Brickowski van LEGO The Movie 2!

Ga nu snel mee op avontuur met onze held Emmet in de verschillende boeken rondom de populaire LEGO The Movie 2! Voor Emmet is de verandering van Steenstad in Apocalypsstad niet het einde van de wereld, zolang hij zijn beste vrienden in de buurt heeft en een beker koffie (met vijfentwintig suikerklontjes) in zijn hand.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Boekfragment: Die ene patiënt

In Die ene patiënt zijn de verhalen uit de gelijknamige rubriek in de Volkskrant samengebracht. Ze bieden een aangrijpende en leerzame inkijk in de ziel en de gedachtewereld van onze zorgverleners, en laten zien welke belangrijke lessen zij van hun patiënten leerden.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 36 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 1 april verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant, inclusief de BKFilosofie

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com