De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 29 januari 2019

---

Verdacht voorwerp

Waar vliegen ooit een ontspannen begin van je vakantie betekende, heb je tegenwoordig al minstens twee keer je kleren uitgetrokken voordat de gate in zicht is. De afgelopen week vertoefde ik met twee vriendinnen in Ierland en Schotland, en moesten we op drie verschillende vliegvelden door de inmiddels bekende veiligheidscontrole. Gewapend met vloeistoffen in plastic zakjes en verschillende accessoires die we verwijderd hadden van ons lichaam, leken we klaar voor strijd. Zou het ons lukken om zonder extra controle door te kunnen lopen?

Op Schiphol was vriendin één de klos met haar rugtas, waar het verdachte voorwerp een appel bleek te zijn. In Dublin werd ik gesommeerd om nogmaals door het detectiepoortje te gaan, omdat ik was vergeten mijn schoenen uit te trekken. Het argument dat ik deze in Amsterdam gewoon aan had mogen houden, werd begroet met het ophalen van de wenkbrauwen door de desbetreffende veiligheidsbeambte. Toch had niets ons voorbereid op de levensgevaarlijke situatie die wij veroorzaakten in Glasgow. Toen de rugzak van vriendin twee extra gecontroleerd moest worden, was het even zoeken naar het riskante voorwerp: een magnetische boekenlegger. Wees gewaarschuwd!

Nicole van der Elst 

Hoofdredacteur Boekenkrant

nicole@boekenkrant.com

---

De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 4 februari

In de februari-editie loopt mythologie als een rode draad door de krant heen. Zo spreken we met Madeline Miller over haar nieuwe boek Circe, het verhaal over de gelijknamige Griekse tovenares. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Boekfragment: De eerste krokus

Deze meeslepende roman verhaalt over slavernij en moederschap in de negentiende eeuw. Als Lisbeth geboren wordt bij rijke plantage-eigenaren, wordt slavin Mattie weggehaald bij haar eigen baby om het meisje te voeden en te verzorgen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Recensie: Agathe

Het duurt niet lang voordat je als lezer ondergedompeld bent in de troosteloze wereld van de psychiater. Hierin luncht hij elke middag om 12:45 in een middelmatig restaurant en dragen zijn patiënten braakselkleurige rokken. Dat het bestaan hem heeft teleurgesteld, wordt al gauw duidelijk in Agathe

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: Freddy de Plaagmuis

Een grappig verhaal over vriendschap, bijgeloof en een muis met magische krachten. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Hollandse meester

In 2019 is het precies driehonderdvijftig jaar geleden dat Rembrandt overleed. Met verschillende evenementen en tentoonstellingen wordt het leven en werk van de schilder gevierd in dit zogenaamde Rembrandtjaar. Wij trappen af met enkele recent verschenen boeken over de Hollandse meester. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Rubik's boeken

De Rubik’s kubus: wie kent hem niet? Het is ’s werelds bekendste puzzel en al meer dan 40 jaar een fenomeen, maar hoe los je hem op? Deze duidelijk geïllustreerde stap-voor-stap gids leert je een waterdichte beginnersmethode voor het oplossen van de kubus, maar ook geavanceerde technieken komen aan bod. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 4 februari verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant en de BKJunior, onze kinderboekenspecial.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com