De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 18 december 2018

---

Merry Christmas!

Terwijl ik ’s ochtends nog in de veronderstelling ben mijn vrienden in Deventer te bezoeken, waan ik mij nog geen paar uur later opeens in een negentiende-eeuwse Engelse stad, waar ik word aangeklampt door zwerfkinderen en deftige heren op hoge fietsen die ‘Merry Christmas!’ roepen. Je raadt het al, afgelopen weekend werd ik verrast door het Dickens Festijn dat plaatsvond in het historische Bergkwartier van de stad.

Als een soort Alice in Wonderland kijk ik voor het eerst mijn ogen uit tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement, waarbij tientallen personages uit de boeken van de beroemde Engelse schrijver hun opwachting maken in de oude binnenstad. Terwijl ik de stuipen op het lijf wordt gejaagd door Scrooge en midden in een op hol geslagen schaapskudde beland, word ik op elke straathoek omringd door de heerlijke geur van brandend hout, gerookte vis, hot wine en warme wafels in de vorm van kerstbomen.

Als ik volgend weekend weer veilig onder mijn eigen kerstboom zit, geloof ik dat ik toch maar weer eens A Christmas Carol uit de kast pak nu ik het prachtige gezang van Christmas Carol Singers nog hoor nagalmen in mijn hoofd.

Janneke Blok
Redacteur Boekenkrant
Janneke@boekenkrant.com

---

Literatuur

Boekfragment: Zoeklicht op het gazon

In zijn nieuwe roman onderzoekt Auke Hulst de mysterieuze verdwijning van vicepresident Richard Nixon in 1960. Het resultaat is een psychologisch portret van een van de meest controversiële politieke figuren van de twintigste eeuw. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Recensie: De lantaarnaansteker

In deze donkere, koude dagen omringen mensen zich graag met familie en andere geliefden. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend, want het is niet overal rozengeur en maneschijn. Daarover schreven Aline Sax en Ann de Bode een beeldig boek: De lantaarnaansteker. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Kan Dr. Proktor Kerstmis redden?

Een slee, vliegende rendieren, wat tijdzeep en natuurlijk schetenpoeder… dat is alles wat Dr. Proktor nodig heeft om de Kerstman te vinden en het kerstfeest te redden! Dit verhaal begint op de middag van de laatste zondag voor Kerstmis, tegen de avondschemering. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-Fictie

Nieuwe titel: Een vrouw in de poolnacht

Een niet eerder in het Nederlands vertaalde klassieker over de schoonheid en kwetsbaarheid van de Noordpool, geschreven door een vrouw die de sociale conventies van haar tijd trotseerde. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Artikel: Oogjes dicht en snaveltjes toe

Vijftig jaar geleden sloeg Meneer de Uil voor het eerst De Fabeltjeskrant open om het laatste nieuws uit het Grote Dierenbos te delen. Voor de kijkbuiskinderen van toen is er goed nieuws, want Bor de Wolf, Juffrouw Ooievaar en Lowieke de Vos zijn terug! 

Lees verder op boekenkrant.com

---
---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Wanneer ligt de volgende Boekenkrant in de boekwinkel?

Op 7 januari verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com