De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 27 november 2018

---

Boekenstapels

Ken je dat moment waarop je een cadeau krijgt en je al aan de vorm kunt zien dat het een boek is? Hetzelfde gaat op voor postpakketjes. Toen ik op mijn eerste stagedag bij de redactie van de Boekenkrant binnenkwam, keek ik mijn ogen uit: op de tafel lagen wel acht verschillende pakketjes! Dat kan niet missen, daar moeten boeken in zitten. Mijn collega ziet mij naar de stapel kijken en zegt achteloos: ‘Maak maar open hoor.’ Vol enthousiasme maak ik de dozen open en bekijk ik de verschillende boeken. Ik pak de eerste op, lees de achterflap, bestudeer de cover en begin voorzichtig te bladeren. Vervolgens leg ik het neer, dat is één. Voor het tweede boek geldt hetzelfde en deze wordt bovenop de eerste gelegd. Nadat ik ze allemaal in handen heb gehad, kijk ik naar de stapel en bedenk ik wat een geluk ik heb dat ik dit nu iedere dag mag doen.

Nu, bijna twee maanden en vele stapels boeken verder, begint het een gewoonte te worden, of misschien is een luxeprobleem een beter woord. Je ziet de nieuwe dozen liggen en vraagt je af waar je deze boeken nu weer gaat opruimen. Gelukkig lukt dit nog steeds en tot die tijd blijf ik zeker genieten van al deze pakketjes.

Anne Visser

Redacteur Boekenkrant

anne@uhb.nl

---

De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 3 december

In de Boekenkrant en BKYA van deze maand stomen we u klaar voor de kerstdagen. Zo spreken we Paolo Giordano over de alles ontwrichtende vriendschap in zijn nieuwe roman De hemel verslinden. Daarnaast duiken in een Zweedse cold case met journalist Jan Stocklassa en tippen we vier ultieme winterboeken.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Promotie: Vervreemding, eenzaamheid en hoop

Onzichtbaar is een roman over vervreemding, eenzaamheid en hoop. Het is de vierde roman van de Hoornse auteur Edith van Walsum. Door een vreemde valpartij komen Hendrik en Diane met elkaar in contact. Hij is een oudere journalist die zijn werk mist en te veel drinkt. Zij is een stil meisje dat geen band heeft met haar ouders.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Recensie: Schaduwen

Als er mensen dingen over jou weten die je zelf niet weet, levert dat spanning, wantrouwen en misverstanden op. In Schaduwen van Yvonne Franssen vallen om die reden bovendien vijf slachtoffers. Aan de hand van vier vertellers wordt de lezer in sneltreinvaart door het leven van Ellen Groenenboom geleid.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Recensie: Het roodborstje

Roodborstjes hebben vast weleens op je kerstkaarten geprijkt. Maar wat zijn het nu precies voor een vogels? Brits natuurhistoricus, vogelaar, tv-producent en schrijver Stephon Moss brengt je een jaar uit het leven van deze roodbuiken in zijn boek Het roodborstje.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nieuwe titel: The Avocado Show

Het zal niemand zijn ontgaan dat avocado's het populairste ingrediënt zijn van het moment. The Avocado Show laat zien dat ze meer dan alleen lekker, voedzaam en gezond zijn. Avocado's zijn het ultieme ingrediënt voor zoete en hartige – en zeer Instagrammable! – creativiteit.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Boekfragment: Plaza

In de zomer van 2017 portretteerde tekenaar Gijs Kast voor Het Parool de winkelcentra van Amsterdam. In zijn persoonlijke winkelcentrum Plaza laat Kast de rafelranden van onze samenleving zien, zonder te oordelen, maar vol verwondering en met humor.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 december verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant en de BKYA, onze young adult-special.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com