De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 13 november 2018

---

Oude bekenden

Op de redactie worden wij elke dag overladen met nieuwe boeken, maar zo af en toe lonkt er ook een oude bekende die gelezen wil worden. Zo herlas ik laatst De eeuwige jachtvelden, het overweldigende debuut van de Groninger Nanne Tepper uit 1995 over de intense liefdesrelatie tussen broer en zus, en het vinden van je eigen plek in de wereld. ‘Enkel talent verplicht tot verantwoordelijkheden; het is een gegeven. En een gegeven mag men niet verdoezelen, want dat leidt tot het afblazen van de jacht. En er moet gejaagd worden,’ concludeert hoofdpersoon Victor in zijn laatste brief aan zijn geliefde zus Lisa.

De eeuwige jachtvelden is zo’n boek dat zich niet makkelijk laat lezen. Achter elke zin lijkt zich een diepere betekenis te verschuilen. ‘Het wordt je als kunstenaar vaak niet in dank afgenomen als je niet expliciet bent,’ vertelde Marente de Moor mij laatst, toen ik haar sprak over haar nieuwe boek Foon. Toch vind ik het juist heerlijk dat het lezen van een boek soms voelt als het oplossen van een moeilijk wiskundig raadsel, dat zich nooit helemaal laat ontcijferen. Zo wordt het nooit saai om weer eens oude bekenden op te zoeken…

Janneke Blok

Redacteur Boekenkrant

janneke@boekenkrant.com

---

Literatuur

Recensie: De Pijnboomeilanden

Een zonderlinge Duitse wetenschapper en een jonge suïcidale Japanner reizen samen door het land van de rijzende zon, ieder met een eigen bestemming. In De pijnboomeilanden combineert Marion Poschmann op een mooie manier filosofie, humor en Japanse poëzie met een reisverhaal.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Genadeschot

Nieuwe thriller van de winnaar van De Gouden Strop 2017! Een wervelende WOII-thriller over schuld, verantwoordelijkheid en moed, gebaseerd op diepgravend onderzoek naar het leven van gevluchte nazi's in Zuid-Amerika. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Nummer 49

In Nummer 49, het eerste deel van een nieuwe tweedelige serie van Ted Dekker, wordt de blinde Rachelle opeens wakker in een andere wereld. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Interview: Uitgever Myrthe Spiteri

Iedereen kent Romeo en Julia, maar hoeveel hebben het origineel gelezen? Speciaal voor jongeren brengt Blossom Books wereldklassiekers als deze op de markt, weliswaar bewerkt maar alle levendige dialogen van Shakespeare zijn behouden. Uitgever Myrthe Spiteri vertelt ons er meer over.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Boekfragment: Eh...

Paul Faassen, bekend van zijn wekelijkse beeldcolumn Weekdier in Volkskrant Magazine, raakte gefascineerd door de uitdrukkingloosheid van vogels. Met water en verf, en zonder tekst, tekende hij tal val van complete dialogen tussen de vogels op, die ons de wenkbrauwen doen fronsen of doen glimlachen. In Eh… zijn de beste bijeengebracht.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram

Volg je ons al via social media? Je kunt ons vinden via:

• www.facebook.com/deboekenkrant

• www.twitter.com/Boekenkrant 

• www.instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 december verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKYA, onze special over young adult-boeken.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com