De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 28 augustus 2018

---

Leesplek

Wat veel mensen met muziek hebben, heb ik met boeken. Vaak kan ik mij nog heel goed de plaats en de situatie herinneren toen ik ze las, vooral als het gaat om boeken die ik meenam op vakantie. Zo bracht ik in mijn tienerjaren de zomer in een afgelegen, donker Zweeds huisje door met Dit is alles, het bijna 800 pagina’s dikke jeugdboek van de Engelse schrijver Adain Chamers. Opgaand in het romantische levensverhaal van Cordelia heb ik me daar geen moment eenzaam gevoeld. En hoewel ik Caesarion van Tommy Wieringa, dat zich afspeelt aan de ruige Oost-Engelse kust, las in een vredig tuintje in Duitsland, kreeg ik het er rillerig van.

Dit jaar besloot ik het net even anders dan anders te doen. Ik pakte niet alleen een boek op van een schrijver afkomstig uit het land waar ik naartoe reisde, maar dat zich daar ook afspeelt. De Daisy sisters, een minder bekende roman van de populaire Zweedse schrijver Henning Mankell, vertelt het verhaal van moeder Elna en dochter Eivor, die opgroeien in het Zweden tussen 1941 en 1981. Het was een feest van herkenning. Ik deed zelfs mijn boodschappen bij dezelfde supermarkt als de hoofdpersoon: bij de ICA, de Zweedse Albert Heijn. Dit bewijst maar weer dat een boek je soms niet alleen kan meevoeren naar een andere plaats, maar dat de plaats waar je het leest ook heel veel kan doen voor je leeservaring.

Janneke Blok 

Redacteur Boekenkrant

janneke@boekenkrant.com

---

De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 3 september

Op 3 september verschijnt er weer een nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKJunior. Onze kinderboekenspecial zal helemaal in het teken staan van de Kinderboekenweek.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Interview: Anna Enquist

Toen Anna Enquist Kwartet af had, lieten de personages uit de roman haar niet los. Ze verbond daar de enige juiste consequentie aan en ging verder schrijven. ‘Wat er gebeurde op papier was voor mij een verassing. Ik weet wel dat het uit mijn eigen hoofd kwam, maar het ging zonder een vooropgezet plan.' 

Lees verder op boekenkrant.com 

---

Jeugd

Winactie: De kleine heks

Op dit moment draait de film De kleine heks in de bioscoop, naar het gelijknamige boek van Otfried Preussler. In samenwerking met Uitgeverij Lemniscaat mogen we drie keer een filmpakket weggeven bestaande uit 2 vrijkaartjes, het boek, een poster en een boekenlegger.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Nieuwe titel: Onorthodox

Als kind groeit Deborah Feldman op in de gesloten wereld van de Satmargemeenschap in Brooklyn. Ze moet gehoorzamen aan de regels en structuren van deze strengchassidische joden, waarin de rol van de vrouw enkel dienend is. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Recensie: Lekker maar vet lastig

Recensie: Vet Lekker 

Dat fitgirls en gezond eten inmiddels een vast onderdeel van ons leven zijn, bleek toen ik vertelde dat ik een boek over de Nederlandse snackcultuur ging recenseren. Hadden wij echt nog een frituurpan in huis? Dat ik dit apparaat zelf ook niet vaak gebruik, blijkt uit het feit dat de ongeopende fles frituurolie al twee jaar over datum was. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Boekfragment: Peter's Zeurkalender 2019

Het werk van Peter van Straaten is absoluut tijdloos. Geniet voor de 27ste keer van Peter’s Zeurkalender: de leukste manier om een jaar te beginnen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram

Je kunt ons vinden via:

• www.facebook.com/deboekenkrant/

• https://twitter.com/Boekenkrant

• www.instagram.com/boekenkrant/

 

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 september verschijnt de volgende editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKJunior, onze special over kinderboeken. 

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com