De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 24 juli 2018

---

Het laatste woord

Dit is mijn laatste week bij de Boekenkrant! Dat betekent dat het tijd is om terug te blikken op zes mooie maanden en om de balans op te maken.

Wat heb ik geleerd? Om het schrijven op een lossere en meer verbale manier aan te pakken. Een analytische, reflectieve geest – zoals het exemplaar dat ik heb – wil nog weleens verdwijnen in grote gedachtes en trage, duistere metaforen, zoals een uil die in het avondlicht rijzig neerstrijkt op het Tandwiel des Tijds of zoiets. Maar teksten moeten ook kletteren en dat kan niet zonder te vertrouwen op je eerst impuls.

Wat ga ik doen? Een masteropleiding tot redacteur in Amsterdam. Als u boeken blijft lezen (en dat is u geraden) dan bent u nog niet van mij af.

Wat ga ik missen? Het openmaken van toegezonden recensie-exemplaren, waarvan je weet dat ze letterlijk vers van de pers komen. Je bent een van de eersten die het boekwerk in handen heeft, eraan kan snuiven, de pagina’s kan openen terwijl de rug lichtjes kraakt. Ik geloof dat het John Updike was, of anders een schrijver van vergelijkbaar statuur, die bij elke nieuwe roman van zijn hand gretig aan de pagina’s van de eerste druk rook. Ik hoop dat ook ooit met een eigen boek te kunnen doen.

En uiteraard, dat spreekt voor zich, het is eigenlijk onnodig om te zeggen maar: mijn collega’s. Mijn hardwerkende, belezen, hulpvaardige, sympathieke collega’s. Die ga ik missen.

Aan hen en aan u mijn allerbeste wensen.

Erik de Vries Lentsch

Redacteur Boekenkrant

erik@boekenkrant.com

---

De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 6 augustus

Op 6 augustus verschijnt er weer een nieuwe editie van de Boekenkrant. Hierin spreken we met Anna Enquist over haar nieuwe roman Want de avond en blijven we nog even in zomerse sferen met twee echte feelgoodromans. Op de spanningspagina’s onderzoeken we de onderbelichte rol van vrouwen in de grootste maffiafamilies ter wereld in een recensie van de journalistieke thriller Maffiamoeders

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Een Musch-read voor geschiedenisliefhebbers

Musch van Jean-Marc van Tol is een spannend en onderhoudend verhaal over de opkomst van raadpensionaris Johan de Witt in 1650. Een Musch-read voor geschiedenisliefhebbers.

Recensies over Musch: 'Het boek Musch waarmee Jean-Marc van Tol, bekend van zijn Fokke & Sukke-cartoons, debuteert, is van grote klasse. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nieuwe titel: Juliette of het geluk van boeken

Het leven van Juliette, een jonge en dromerige Parisienne, is saai en voorspelbaar. Haar uitlaatklep: boeken. Op weg naar haar werk gebruikt ze haar tijd in de metro om te lezen. Soms observeert ze de mensen om haar heen, die net als zij in verhalen zijn verdiept. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Boekfragment: Het Darwin Dilemma

In deze thriller van Han Thomas – ook wel de Nederlandse Dan Brown genoemd – doet wetenschapper Mark Enquist een grote ontdekking in een van de piramides in Egypte. Er zijn echter vele kapers op de kust… 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd 

Recensie: Heerestraat en Rozenlaan

Heerestraat en Rozenlaan heeft de niets verhullende ondertitel Mijn rampzalige leven in twee huizen. Een verhaal over het leven na de scheiding van je ouders. De schrijfster, Carlie van Tongeren, heeft hiervoor uit eigen ervaring geput en zet daardoor op scherpe wijze het leven met een SM, SB en SZ neer. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

De nieuwe DICHTER., binnenkort in de winkel!

Speciale editie van DICHTER. ‘Tem de tekens’, binnenkort in de winkel! Meer dan 60 spiksplinternieuwe gedichten van meer dan 30 dichters in een schriftje van 116 bladzijden. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram

Je kunt ons vinden via:

• www.facebook.com/deboekenkrant/

• https://twitter.com/Boekenkrant

• www.instagram.com/boekenkrant/

 

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 augustus verschijnt de volgende editie van de Boekenkrant.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com