De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 17 juli 2018

---

Autorennationalmannschaft

Bent u na afloop van het WK-voetbal ook in een zwart gat gevallen? Of snapt u de charme van het kijken naar 22 rennende mannen juist helemaal niet? Ik behoor tot die eerste categorie en vraag mij vertwijfeld af waaraan ik mijn avonden voor de start van het WK besteedde. Tijdens Boek & Meester afgelopen donderdag, bleek ik in goed gezelschap. De Duitse auteur Benedict Wells was te gast en hij had, voordat hij toestemde met dit bezoek, de voetbalagenda erop nageslagen. Hij wilde geen minuut missen van het WK en zijn komst viel, niet geheel toevallig, precies tussen twee wedstrijden in.

Wat begon als een korte introductie op een gesprek dat zich vooral focuste op Wells schrijverschap, leverde nog een interessant voetbalweetje op. In Duitsland bestaat er een heus schrijverselftal, de Autorennationalmannschaft. Hierin nemen voetballende auteurs het op tegen andere nationale schrijversteams, maar ook tegen ploegen bestaande uit bijvoorbeeld politici of kunstenaars. Wells voetbalt zelf regelmatig mee en is zeer te spreken over het niveau. Sommige collega-auteurs hebben in jeugdelftallen van professionele voetbalclubs gespeeld, soms zelfs samen met spelers die op een ‘officieel’ EK of WK hebben geacteerd. 

Zouden Nederlandse auteurs hier ook voor in zijn? Of bestaat er al een dergelijk team? Na het succes van het dameselftal ben ik er ondertussen wel weer aan toe om hartstochtelijk een Nederlands voetbalteam aan te moedigen.

Nicole van der Elst

Eindredacteur Boekenkrant

nicole@boekenkrant.com

---

De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 6 augustus

Op 6 augustus verschijnt er weer een nieuwe editie van de Boekenkrant. Hierin spreken we met Anna Enquist over haar nieuwe roman Want de avond en blijven we nog even in zomerse sferen met twee echte feelgoodromans. Op de spanningspagina’s onderzoeken we de onderbelichte rol van vrouwen in de grootste maffiafamilies ter wereld in een recensie van de journalistieke thriller Maffiamoeders

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Nieuwe titel: De 100-jarige man die terug kwam om de wereld te redden

Jonas Jonassons debuutroman De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween werd overal ter wereld een ongekend succes. Nu is de 100-jarige man terug. Een jaartje ouder, maar ook wijzer? 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Interview: Corine Hartman

Toen Corine Hartman door uitgever Ambo Anthos werd gevraagd om een regiothriller met als locatie de Achterhoek te schrijven, hoefde ze niet lang na te denken. Ze schreef al eerder boeken die zich in het oosten van het land afspelen, woont al jaren in de streek en kent de omgeving op haar duimpje. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie 

Interview: Saskia Harkema

Saskia Harkema krijgt in november 2013 een uitnodiging om les te geven aan Syriërs in Turkije. Als academicus is ze verbonden aan verschillende universiteiten, hogescholen en humanitaire organisaties, maar dit heeft ze nog niet eerder gedaan. Na een periode van gepieker en getwijfel besluit Harkema toch te gaan. Het is het begin van een indrukwekkende reis. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Boekfragment: Irmina

In de winter van 1934 reist de eigenzinnige, Duitse Irmina naar Londen om een carrière op te bouwen. Ze raakt bevriend met Howard, de eerste zwarte student van Oxford, maar voor het serieuze vormen aanneemt, wordt ze gedwongen terug te keren naar Duitsland. De NSDAP zwaait er inmiddels de scepter en op vrouwen met ambities zit niemand te wachten. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram

Je kunt ons vinden via:

• www.facebook.com/deboekenkrant/

• https://twitter.com/Boekenkrant

• www.instagram.com/boekenkrant/

 

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 augustus verschijnt de volgende editie van de Boekenkrant.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com