De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 4 maart 2014

Trein

Ik ben een gelukkig mens, want ik werk in de stad waar ik woon. Ik sta op, fiets een stukje en wandel het kantoor binnen. Dat betekent dat ik spitsloos door het leven ga. 

In het verleden heb ik wel vaak dagelijks gebruik moeten maken van het openbaar vervoer. Dat vroeger opstaan is een crime en het sardientjesvervoer van de NS is genoeg om een onuitwisbare frons op je voorhoofd achter te laten. En toch biedt de schommelende wagon van de trein mij een oase van rust die ik nergens anders vind.

De trein is mijn favoriete leesplek, waar ik zelden uit mijn fantasiewereld getrokken word door het gevoel dat ik eigenlijk iets zou moeten doen. Zoals mijn agenda bijwerken, mailtjes versturen en dat soort ongein. Als je in de trein zit, doe je namelijk al iets nuttigs zonder daadwerkelijk iets te doen: je reist van punt A naar punt B. En om nu twee nuttige dingen tegelijkertijd te doen? Dat lijkt me een beetje overdreven. Ik lees lekker verder.

Anouk Abels - Webmaster Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com

Nu verschenen: Boekenkrant editie 3 maart 2014 – Met Carry Slee, Maartje Wortel en Jeroen van Inkel

In maart draait het natuurlijk om de Boekenweek. We blikken vooruit op het Boekenweekgeschenk en het Boekenweekessay. En onze grote aanrader van deze maand? IJstijd van Maartje Wortel. 'Eigenlijk zou je IJstijd moeten lezen met een gele markeerstift naast je, om Wortels mooiste woorden aan te strepen. Elke zin apart is op zich al een verhaal,’ aldus redacteur Selma van Aken.

Lees verder op boekenkrant.com

Activiteit van de week: 

Boekenweek (8 - 16 maart)

Donderdag begint de Boekenweek, die dit jaar het thema 'reizen' met zich meedraagt. Het Boekenweekgeschenk, waarvoor ieder jaar een literair auteur een novelle schrijft, wordt dit jaar verzorgd door Tommy Wieringa. Lezers krijgen het boek tijdens de Boekenweek cadeau bij aankoop van ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. Jelle Brandt Corstius schrijft dit jaar het Boekenweekessay over het thema van de Boekenweek. Het Boekenweekessay is tijdens de Boekenweek voor € 2,50 verkrijgbaar in de boekwinkel. Klik hier voor meer info over de Boekenweek!

Literatuur

De krampachtige zoektocht naar geluk

Jong talent Maartje Wortel (1982) doet het: een roman schrijven over de kunst van het nietsdoen en de leegte waarmee het leven soms gevuld kan zijn.

Lees verder op boekenkrant.com

Hugo Brandt Corstius overleden

Uitgeverij Querido heeft bekendgemaakt dat Hugo Brandt Corstius is overleden. De taalwetenschapper en polemist stierf op 78-jarige leeftijd.

Lees verder op boekenkrant.com

Nieuw einde 'IV' van Arjen Lubach

Vanaf dit weekend ligt een nieuwe versie van Arjen Lubachs IV in de winkel. De schrijver heeft het verhaal een nieuw einde gegeven.

Lees verder op boekenkrant.com

Spanning

Meer dan 100 miljoen tinten grijs

Vijftig tinten grijs, het eerste deel van de erotische trilogie van E.L. James, is meer dan 100 miljoen keer verkocht.

Lees verder op boekenkrant.com

Non-fictie

Neil Young schrijft boek over auto's, politiek en milieu

Rockster Neil Young is bezig aan een nieuw boek dat komend najaar zal verschijnen. Dat maakte zijn uitgever Blue Rider deze week bekend. In 2012 bracht Young al zijn biografie Waging Heavy Peace uit, die meteen een bestseller werd.

Lees verder op boekenkrant.com

Nieuwe titel: oscarwinnend slavenepos 12 jaar slaaf

De verfilming van deze Nieuwe Titel van de dag won gisteren de Oscar voor beste film. In 12 jaar slaaf vertelt Solomon Northup hoe hij als vrije man ontvoerd werd en in het Zuiden van Amerika twaalf jaar lang als slaaf moest leven. Het boek is voor het eerst in Nederlandstalige vertaling verschenen.

Lees verder op boekenkrant.com

Haagse Barbie presenteert boek over haar leven

Samantha de Jong, beter bekend als Barbie uit Oh Oh Cherso, schreef een boek over haar leven en de ontwikkeling die ze naar eigen zeggen de afgelopen jaren heeft doorgemaakt: van een ordinaire bimbo is ze uitgegroeid tot een ware business babe.

Lees verder op boekenkrant.com

Jeugd

Kinderboek Isa Hoes en dochter Vlinder Kamerling op komst

Isa Hoes en haar 8-jarige dochter Vlinder Kamerling schrijven samen een boek. Het verhaal gaat Engel heten en in 2015 verschijnen. Afgelopen woensdag tekenden Hoes en haar dochter het contract voor Engel bij Uitgeverij Kluitman. De deal werd gevierd met een glas kinderchampagne.

Lees verder op boekenkrant.com

Iedereen naakt! Of toch niet?

Een groep Franse boekverkopers is uit de kleren gegaan om te protesteren tegen de uitspraken van politicus Jean-François Copé. Toen hij een kinderboek onder ogen kreeg waarin mensen zonder kleren zijn afgebeeld, riep hij op het boek te censureren.

Lees verder op boekenkrant.com

Strips

Nieuwe titel: Niet doen opa

Maakt (groot)ouderschap gelukkig? Peter van Straaten onderzoekt deze vraag in zijn nieuwe themaboek Niet doen opa.

Lees verder op boekenkrant.com

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogeljik om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten?  Stuur bericht naar info@uhb.nl ovv “Boekenkrant abonnement” .

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 april verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. Adverteren? Stuur een mail naar info@boekenkrant.com voor meer informatie.

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com