De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 26 juni 2018

---

Even voorstellen

Na wat technische problemen werkt onze nieuwsbrief gelukkig weer, en zie ik mijn kans schoon om me even voor te stellen. Mijn naam is Mirjam en ik loop (of eigenlijk zit) deze zomer stage bij de redactie van de Boekenkrant. Had ik van tevoren gedacht dat ik onder werktijd eventjes twee uurtjes naar de bioscoop zou gaan? Nee. Toch was het zo.

In de afgelopen weken werd ik meteen aan het schrijven gezet. Naast wat kleine klusjes mocht ik ook een quiz in elkaar draaien, een interview opstellen en een boekverfilming recenseren. En daarvoor naar de film gaan dus! Ik kijk dan ook erg uit naar komende maandag, wanneer ‘mijn’ eerste krant zal verschijnen.

Maar wie ben ik eigenlijk? Ik heb Italiaans gestudeerd en ben nu in opleiding tot literair vertaler, vanuit het Italiaans uiteraard. In mijn tijd hier zie ik het dan ook als mijn plicht om vertalers en vertalingen in mijn stukken in het zonnetje te zetten. Waar zouden we immers zijn zonder vertalers? Tot slot kan ik niet beloven dat de komende drie kranten vol zullen staan met Italiaanse titels, maar ik zal mijn best doen!

Mirjam Mulder

Redacteur Boekenkrant

mirjam@boekenkrant.com

---

De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 2 juli

Op 2 juli verschijnt er weer een nieuwe editie van de Boekenkrant met ditmaal weer een oude vertrouwde special als bijlage: de BKJunior. In de juli-editie zoeken we de grens op tussen literatuur en actualiteit. Zo bespreken we niet alleen de politieke thriller President vermist van Bill Clinton, maar spreken we ook met Saskia Harkema die de verhalen van vrijheidsstrijders en vluchtelingen optekende.

Lees verder op Boekenkrant.com

---

De nieuwe BKJunior verschijnt op 2 juli

In juli heeft de Boekenkrant weer een oude vertrouwde special als bijlage: de BKJunior, waarin kinderen alles lezen over de nieuwste kinderboeken. De juli-editie van de BKJunior staat helemaal in het teken van zomerlezen. Zo geeft de hilarische yeti de beste kampeertips en tipt boekhandelaar Dorothé Cras van de Utrechtse Kinderboekwinkel de leukste boeken om mee te nemen in je koffer.

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Literatuur

Recensie: Een nieuw leven voor Antigone

Recensie: Een nieuw leven voor Antigone

Sinds de dood van haar moeder en grootmoeder heeft Isma voor haar jongere broer en zus gezorgd. Nu is de tweeling achttien en kan Isma doen wat ze zelf wil: haar academische carrière voorzetten in Amerika. Naar het buitenland vertrekken gaat niet zomaar, zeker niet voor de dochter van een voormalig moslimactivist.

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Spanning

Interview: Moord en ambitie - Boris O. Dittrich

Op een zonnig terras in Amsterdam ontmoet ik oud-politicus Boris Dittrich, die net van het vliegveld komt. Naast zijn werk bij de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch is hij ook een succesvol schrijver. Zijn nieuwste boek Barst is het geschenkboek voor de Spannende Boeken Weken, die van 6 tot 24 juni plaatsvinden.

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Jeugd

Als je moeder verliefd wordt...

Als je moeder verliefd wordt...

Mus is de nieuwe Young Adult van Kristof Desmet. De 16-jarige Mus doet er alles aan om de nieuwe relatie van haar moeder te laten stranden. Ze baalt als een stekker wanneer haar vader er met een jongere vrouw vandoor gaat. Als haar moeder, een lerares, een relatie met een collega begint, staat haar wereld helemaal op zijn kop.

Lees verder op Boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 2 juli verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKJunior, onze jeugd-special. 

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com