De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 15 mei 2018

---

Thuis

Het komt ook nog wel eens voor dat we met de redactie een literair evenement bezoeken, gewoon ‘omdat het zo leuk is’. Zo bezocht ik samen met mijn collega Nicole BorderKitchen, dat dit keer volledig in het teken stond van Scandinavische literatuur. Laat de noordelijke landen nu niet alleen mijn favoriete vakantiebestemming zijn, ik heb me ook met veel plezier door het boek van de hoofdgast van de avond heen geworsteld: het meer dan 1200 pagina’s dikke Max, Mischa en het Tet-offensief.

Naast Harstad waren voor deze avond ook zijn Noorse collega-schrijver Gunnhild Øyehaug en de Deense auteur Dorthe Nors overgevlogen. Nieuwsgierig maakte ik ook kennis met hun werk. Al gauw werd duidelijk dat alle drie het liefst schrijven over thuis, de plaats waar je je geborgen voelt en de manier waarop je je tot de wereld en anderen verhoudt. Nors: ‘Je kunt nooit terugkeren naar de plaats waar je vandaan komt.’

Als ik ooit al de droom had voor altijd in Scandinavië te blijven, dan denk ik daar nog wel even drie keer over na. Het Noors en Deens klinken mij bevreemdend in de oren. Één ding weet ik wel zeker na deze avond: waar ter wereld ook, tussen de boeken voel ik mij altijd thuis.

Janneke Blok

Redacteur Boekenkrant

janneke@boekenkrant.com

---

De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 4 juni

Op 4 juni verschijnt er weer een nieuwe editie van de Boekenkrant met ditmaal weer een oude vertrouwde special als bijlage: de BKYA. In mei interviewden we Nicci French over het slot van de Frieda Klein-serie, maar ook in de juni-editie komen thrillerlezers aan hun trekken. Het is namelijk de maand van de Spannende Boekenweken. Wij spraken met Boris O. Dittrich, die hiervoor het geschenk Barst schreef.

Lees verder op boekenkrant.com

---

De nieuwe BKYA verschijnt op 4 juni

In juni heeft de Boekenkrant weer een oude vertrouwde special als bijlage: de BKYA, waarin je alles leest over de nieuwste YA-boeken. In de juni-editie van de BKYA blikken we terug op de derde editie van YALFest, hét Young Adult Literatuur Festival van Nederland en sinds dit jaar ook overgewaaid naar Vlaanderen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Een onopgelost mysterie

Een mysterieus incident in de jaren ’50 in het Oeralgebergte eist negen jonge slachtoffers. De waarheid is nog altijd onvindbaar… In zijn tweede boek geeft Olivier Willemsen wederom blijk van zijn fascinatie voor duistere geschiedenis. Roza is gebaseerd op het waargebeurde, nooit opgeloste incident op de Djatlovpas in het Oeralgebergte.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Interview: Een nieuwe dag voor Nicci French

In Londen waart nog altijd een seriemoordenaar rond. Voor deze onconventionele misdadiger dient elk lijk als een boodschap aan één vrouw: Frieda Klein. Het duel tussen de psychoanalytica en haar aartsvijand Dean Reeve bereikt in De dag van de doden een climax. In het laatste deel van deze achtdelige serie van het echtpaar Nicci French, komt Frieda’s verhaal tot een meeslepende ontknoping.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Krantenartikel: Vechten met hockeysticks

‘Dit is geen verhaal over klasgenootjes die gemeen doen tegen de hoofdpersoon. Dit is een verhaal over klasgenootjes die de hoofdpersoon volledig links laten liggen,’ aldus de alwetende verteller. Toch gaat De tunnels vooral over hoe die hoofdpersoon toch zijn eigen plekje als nieuweling in een vreemde stad vindt.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 4 juni verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKYA, onze young adult-special. 

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com