De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 6 februari 2018

---

Boekbegeerte 

Mijn naam is Erik en ik heb een verslaving.

Ik kan geen dag zonder tekst. Woorden, woorden, woorden; het maakt niet uit hoe, ik moet ze consumeren, schrijven, overdenken, beluisteren, soms zelfs voorlezen. Mijn beurs raakt leeg en mijn kast raakt vol. De problemen en boeken lijken zich op te stapelen.

Gelukkig kwam ik een jaar geleden in contact met de goede mensen van de Boekenkrant, die mijn compulsies in rechte banen probeerden te leiden door me een regelmatige aanvoer en uitlaatklep van tekst te bieden (misschien dat u mijn naam al wel eens bent tegengekomen). Dat hulpprogramma werpt zijn pennenvruchten af. Zozeer, dat ik vanaf heden mag meedraaien in de organisatie zelf.

Ik vind het een genoegen en een uitdaging om mee te bouwen aan dit blad. Zojuist heb ik mijn eerste echte, persoonlijke visitekaartjes in ontvangst genomen. Erik de Vries Lentsch, Redacteur, staat erop. Een mooie titel. Ik hoop dat de kaartjes toegang zullen bieden tot interessante gesprekken en mooie verhalen die ik u mag presenteren. En, aangezien ik vermoed dat u een lotgenoot van mij bent, getroffen door eenzelfde soort boekbegeerte, hoop ik u op mijn beurt te kunnen helpen met het sturen en verzachten van uw verslaving.

Erik de Vries Lentsch

Redacteur Boekenkrant

erik@boekenkrant.com

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie 5 februari 2018 – Met Isabel Allende, Haruki Murakami en Lydia Rood

De rode button op de voorkant van de Boekenkrant verraadt het al, vanaf deze maand verschijnen onze specials als bijlage in de Boekenkrant. In februari is dat de BKYA, onze young adult-special.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Lezing: De vergelding 

Op donderdag 15 februari gaat Jos Palm in Verzetsmuseum Amsterdam in gesprek met schrijver Jan Brokken en oorlogshistoricus Bas Kromhout, over de kijk op het verzet. Het verzet had vlak na de oorlog een onaantastbare heldenstatus, totdat het uit gewone mensen bleek te hebben bestaan.

Lees verder op boekenkrant.com

 

---

Literatuur

Nieuwe titel: De baanbreker

Afgelopen weekend was de zeventigste geboortedag van de Zweedse grootmeester Henning Mankell. Eerder in de week verscheen ook zijn nooit eerder vertaalde debuutroman De baanbreker. Via Oskars levensverhaal neemt Henning Mankell de lezer mee door het Zweden van de vroege twintigste eeuw: de opkomst van de arbeidersbeweging, de crisisjaren, de Tweede Wereldoorlog en daarna de opbouw van de verzorgingsstaat.

Lees verder op boekenkrant.com

---

De Murakami-gletsjer oversteken

Nederlandse fans van de Japanse schrijver Haruki Murakami werden snel uit hun lijden verlost bij de verschijning van zijn nieuwste roman. Van alle westerse lezers konden wij namelijk als eerste De moord op Commendatore lezen. De Boekenkrant sprak met vertaler Elbrich Fennema, die zich samen met haar collega Luk van Haute aan deze marathon waagde.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Poëzie

Nieuwe titel: Melk en honing

De Canadese Rupi Kaur is als instagram poet de stem van haar generatie. Deze Nederlandse uitgave van haar welbekende bundel Milk and honeyinspireert hopelijk nog meer mensen tot het lezen van poëzie.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: De muis en de muur

Om het dorp van Muis staat een grote rode muur. Niemand weet hoe die muur er gekomen is.

Wat iedereen wél weet, is dat het eng en gevaarlijk is achter de muur. Maar Kleine Muis is nieuwsgierig… Zal ze een kijkje achter de muur durven nemen?

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 5 maart verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook kent deze editie van 5 maart een gloednieuwe special als bijlage: de BKJunior.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com