De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 16 januari 2018

---

Leesclub

Met mijn collega’s op de redactie praat ik dagelijks over boeken, maar een leesclub had ik alleen bezocht om er verslag van te doen. Niet omdat ik niet met andere lezers over boeken wilde praten, het kwam simpelweg niet eerder op mijn pad. Tot vorige week. Afgelopen donderdag was de oprichtingsbijeenkomst van een geschiedenis-leesclub en mijn lokale boekhandelaar vroeg of ik het leuk vond om aan te sluiten.

Ik was benieuwd naar de deelnemers en de boeken die voorgedragen zouden worden om te lezen, maar ook hoe de mensen op mij zouden reageren. Zouden ze geïntimideerd zijn als ik mijzelf voorstelde als iemand die geld verdient met het schrijven over boeken? Werd ik direct tot groepsleider gebombardeerd? Uiteindelijk bleek deze nervositeit helemaal niet nodig, want er was net zo veel interesse in mij, als in elk ander groepslid.

Wat we als eerste gaan lezen? Aan de rand van de wereld van Michael Pye. Eind februari kan ik vertellen of mijn leesclubgenoten net zo gemoedelijk discussiëren als dat ze mij omarmden als nieuw leesclublid.

Nicole van der Elst

Eindredacteur Boekenkrant

nicole@boekenkrant.com

---

De nieuwe BKYA verschijnt op 5 februari

Op 5 februari verschijnt weer een nieuwe editie van de BKYA, de special van de Boekenkrant voor young adults. Deze editie staat volledig in het teken van boeken om jezelf  eens lekker te verwennen.

Het is mogelijk om te adverteren en/of een boekfragment in deze editie van de BKYA te plaatsen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Marjolijn van Heemstra wint BNG Bank Literatuurprijs

Marjolijn van Heemstra heeft met haar roman En we noemen hem (Das Mag) de BNG Bank Literatuurprijs 2017 gewonnen. Dat maakte juryvoorzitter Hetty Hafkamp bekend op donderdag 11 januari 2018 in de Amstelkerk in Amsterdam.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Zeg dat je van mij bent

Tijdens een vakantie twintig jaar geleden verdween Alice, de dochter van psychotherapeute Stella Widstrand, maar haar lichaam is nooit gevonden. Als op een dag een nieuwe cliënte zich bij haar praktijk meldt, weet Stella zeker dat deze Isabelle haar verdwenen dochter Alice is. Ze doet er alles aan om Isabelle ervan te overtuigen dat ze moeder en dochter zijn.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Eitje voor eitje

‘Ik snap het. Ik doe het zelf ook.’ Het is wellicht de meest voorkomende zinssnede in Steeds leuker. In dit zelfhulpboek laat Jelle Hermus zien hoe je met behulp van zijn ‘Broednestmethode’ kunt toewerken naar een leuker, gelukkig leven.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: Moemf heeft een vriend

'Dank je wel, lieve Moemf,' zei Sneeuwuil geroerd. Ze knipperde opvallend vaak met haar ogen. Ze had nog nooit een bloem gekregen, en al zeker niet van een Moemf. Van nu af aan waren sneeuwklokjes voor altijd haar lievelingsbloemen, dat wist ze zeker. En Moemf haar aller-, allerbeste vriend.

Lees verder op boekenkrant.com

---

De werelden van Tonke Dragt

Van dappere ridders en beeldschone prinsessen tot robots en buitenaardse wezens. Als de sterren zingen overstijgt vele tijden en ruimten. Bekende en niet eerder gepubliceerde verhalen en tekeningen van een halve eeuw Tonke Dragt zijn hierin voor het eerst bij elkaar gebracht.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 5 februari verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook ligt er op 5 februari weer een gloednieuwe special voor u klaar: de BKYA.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com