De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 31 oktober 2017

---

Wiebelende lichtjes

Is het u al opgevallen dat we dit jaar met z’n allen opeens helemaal into Halloween zijn? Spinnenrag op de deuren, skeletten voor de ramen, pompoenen op de stoep… Met verbazing moet ik constateren dat we dit Amerikaanse feestje vrij plots massaal hebben geadopteerd. Zelfs uit de koffiewinkels ruikt het naar pumpkin spice lattes – koffie verkeerd waaraan, geheel in Halloween-thema, zogenaamde ‘pompoenkruiden’, zijn toegevoegd.

Nu moet ik zeggen dat ik het als horror-fan een mooi excuus vind om mijn Stephen King-verzameling uit de kast te trekken. Maar tegelijkertijd vind ik dat er een veel mooier feestje is dat wel een beetje op Halloween lijkt: Sint-Maarten, een feestdag vernoemd naar de beschermheilige van de bedelaars. Net als bij Halloween is het op 11 november de bedoeling dat kinderen langs de deuren gaan om snoep op te halen. Het grote verschil is echter dat de kinderen zich niet verkleden als spook of andersoortig eng wezen, maar rondlopen met een lantaarntje.

In Utrecht, waar het hoofdkwartier van de Boekenkrant zich bevindt, wordt Sint-Maarten nog steeds in verschillende wijken gevierd. Het is fantastisch om zingende groepjes kinderen voorbij te zien schuifelen, de lichtjes zachtjes wiebelend in hun lantaarntjes. Daar kan, wat mij betreft, geen pumpkin spice latte tegenop.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com

---

Boekenkrantspecials

Maandelijks geeft de Boekenkrant verschillende specials uit. Een Boekenkrantspecial is een speciale editie van de krant, geheel gewijd aan een bepaald genre.

In 2017 verschijnen nog:

• In november: de BKJunior en BKMilitaireBoeken.
• In december: de BKYA.

Lees hier over de meest recente BKStrips.
Lees hier over de meest recente BKFilosofie.
Lees hier over de meest recente BKHistorischeRomans.

---

Aandacht voor uw boeken in de Boekenkrant

In november verschijnt er weer een nieuwe editie van de Boekenkrant. Als u er snel bij bent kunt u nog adverteren in deze editie, die via 170 boekhandels in Nederland en Vlaanderen verspreid wordt.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Nieuwe titel: Het geheime leven van Henri Pick

Als een bibliothecaris in Bretagne besluit om een collectie te beginnen van alle boeken die door uitgevers zijn afgewezen, ontvangt hij ongelooflijk veel manuscripten.

In de enorme stapel stuit een jonge redactrice op een meesterwerk, geschreven door een zekere Henri Pick.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Als wij schurken waren

Tien jaar heeft Oliver Marks in de gevangenis gezeten - voor een moord die hij wel of niet heeft gepleegd. Dát is wat detective Colborne zo graag nog van hem zou horen nu hij met pensioen gaat.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Nieuwe titel: Als de liefde voorbij is

Wat als je geliefde jou van het ene op het andere moment verlaat –, terwijl hij of zij wat jou betreft had mogen blijven?

Het overkomt velen – zo ook Jan Drost. Na een relatie van tien jaar bleef hij achter met zichzelf, zijn herinneringen en de vraag: wat nu?

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Bibliotheek Den Bosch voor één nachtje magisch

Op 30 september was het zover: Bibliotheek Den Bosch werd voor één nachtje omgetoverd tot Zweinstein. Ter gelegenheid van de Kunstnacht XL besloot de bibliotheek een sleep-over te organiseren voor de grootste Harry Potter-fans van de regio.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Zwarte lieveling

Saskia wordt mishandeld door haar stiefvader. In een instelling slaagt ze erin om uit het zwarte gat te kruipen en om te werken aan een nieuwe toekomst.

‘Dacht je dat?’ brulde hij met overslaande stem. ‘Dacht je nou heus dat je er zo makkelijk weer vanaf kwam?’ Hij trok de mattenklopper van de kapstok.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

'Donald Duck is een en al satire op de maatschappij'

De Donald Duck viert deze maand een groot jubileum: al 65 jaar ligt het blad wekelijks bij veel Nederlanders op de mat. Wij spraken hoofdredacteur Joan Lommen over dit verjaardagsfeestje en de gestage productie van de strip. ‘Ik werk hier al vijfendertig jaar, maar ik begrijp eigenlijk nog steeds niet hoe we het elke week doen.’

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 november 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook liggen er op 6 november 2017 weer twee gloednieuwe specials voor u klaar: de BKJunior en de BKMilitaireBoeken.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com