De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 24 oktober 2017

---

Warm dekentje

Er zijn dagen waarop je geïnspireerd wilt worden door allesverzengende, levensveranderende kunst. En er zijn dagen waarop je gewoon heel veel zin hebt in een romcom: een romantische comedy waarbij je de afloop vanaf het beginliedje al aan ziet komen. Het kijken naar zo’n film is alsof je je nestelt onder een warm dekentje op een regenachtige dag. Je weet dat er buiten van alles is waar je je druk om moet maken, maar heel even bestaat alleen dit lieve verhaal zonder onprettige verrassingen.

De romcom bestaat ook in boekvorm. Zo ben ik een interview aan het voorbereiden met Jojo Moyes. Hiervoor kende ik haar voornamelijk van Voor jou, een tranentrekker van jewelste over de romantiek die ontstaat tussen een verlamde jongeman en zijn verzorgster. Moyes’ nieuwste verhalenbundel, Jij en ik, geeft je een ander gevoel. Net als in Voor jou is er sprake van humor en bakken romantiek. Maar de thema’s zijn beduidend lichter.

Zo gaat het eerste verhaal over een jonge vrouw die alleen in Parijs belandt en een intens romantische avond beleeft met een Franse schrijver. Het is een verhaal vol Parijse clichés – de personages wandelen langs romantisch verlichte straatjes en zuchten stilletjes bij het zien van de Eiffeltoren. Maar man, was is het lekker om die roze bril op te zetten en je mee te laten voeren. Zeker nu het buiten steeds vaker regent. Met het gure herfstweer is een warm dekentje op z’n tijd meer dan welkom.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com

---

Boekenkrantspecials

Maandelijks geeft de Boekenkrant verschillende specials uit. Een Boekenkrantspecial is een speciale editie van de krant, geheel gewijd aan een bepaald genre.

In 2017 verschijnen nog:

• In november: de BKJunior en BKMilitaireBoeken.
• In december: de BKYA.

Lees hier over de meest recente BKStrips.
Lees hier over de meest recente BKFilosofie.
Lees hier over de meest recente BKHistorischeRomans.

---

Literatuur

Bloeien na een strenge winter

Oktober is de maand van de geschiedenis en dit jaar staat het thema ‘geluk’ centraal. Een historische roman over de Tweede Wereldoorlog lijkt onmogelijk te passen binnen dit kader, maar het debuut Seringenmeisjes van Martha Hall Kelly toont dat het toch mogelijk is.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nieuwe titel: Onder een hemel van sproeten

Ouderdom en jeugd, zwart en blank, volks en elitair: Alex Boogers schept een universum vol tegenstellingen. Onder een hemel van sproeten is een confronterende roman over afkomst, vriendschap en vergelding.

2009. Amerika heeft zojuist zijn eerste zwarte president gekozen. Voor een korte periode lijkt er iets van hoop te ontstaan in de wereld.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Tentoonstelling ‘Xtra small. Miniatuurboekjes in Museum Meermanno’

In de tentoonstelling ‘Xtra small’ kun je meer dan 500 prachtige miniatuurboekjes bewonderen. Centraal staan de inzendingen voor de International Miniature Bookbinding Competition 2017, die de Stichting Handboekbinden samen met Uitgeverij de Buitenkant en Museum Meermanno eind 2016 uitschreef.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: De Goudvisjongen

Een nieuw boek voor fans van Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht.

Matthew wil het liefst alles brandschoon houden en krijgt het Spaans benauwd van het getal 13. Hij is al weken niet naar school geweest en weigert bovendien zijn slaapkamer uit te komen. Om de tijd te doden observeert hij zijn buren vanuit zijn slaapkamerraam.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 november 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook liggen er op 6 november 2017 weer twee gloednieuwe specials voor u klaar: de BKJunior en de BKMilitaireBoeken.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com