De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 17 oktober 2017

---

Slaap

Wat is de gekste plek waar u ooit in slaap gevallen bent? Ik stelde deze vraag aan Rébecca Dautremer – bekend van het boek Zijde – naar aanleiding van haar nieuwe boek Het bos slaapt. In dit kunstige, sprookjesachtige prentenboek lopen een prins en zijn metgezel een dorp binnen waar iedereen in slaap is gevallen. Kinderen op een schommel; een orkestje; een mevrouw op haar fiets; er zijn zelfs twee boksers die midden in hun gevecht op elkaars schouders zijn ingedut.

Ik herken mezelf gedeeltelijk in de personages van dit boek. Ik val regelmatig op gekke momenten in slaap, maar helaas doe ik dat nooit op interessante locaties. Ik knap met name uiltjes in het openbaar vervoer of thuis op de bank. Gelukkig had Rébecca Dautremer veel spectaculairdere slaapverhalen. ‘Ik heb ooit geslapen op een vuilnisbelt in Griekenland en in de bergen van Peru,’ vertelde ze me. ‘Als kind ben ik in de kerk in slaap gevallen, en als student terwijl ik in de klas zat. Ik ben op de verlostafel ingedut, vlak voordat ik ben bevallen van mijn zoon. En ik val bijna elke dag in slaap terwijl ik aan mijn bureau zit, met een potlood in mijn hand.’

Je zou er bijna slaap van krijgen.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com

---

Literatuur

Nieuwe titel: De kleur van stilte

Helena Guerrero is een internationaal succesvolle schilder. Na de dood van haar moeder krijgt ze een doos gevuld met foto's en documenten over allerlei gevoelige familieonderwerpen, zoals de betrokkenheid van haar familie bij de Spaanse burgeroorlog, maar ook de onopgeloste moord op haar zus Alicia in 1969.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: München 1938

Robert Harris geeft in München 1938 een waarheidsgetrouw verslag van de dreiging die Europa toentertijd in zijn greep hield.

September 1938. Hugh Legat maakt carrière bij de Britse diplomatieke dienst; hij werkt op 10 Downing Street als privésecretaris voor premier Neville Chamberlain. In een laatste poging om de wereldvrede te redden, vliegen de Britten naar München.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

De ondergang van het Avondland in Paradiso: meerstemmige discussies

De verschijning van De ondergang van het Avondland viel voor filosofieliefhebbers eigenlijk niet te missen. Voorafgaand aan de boekpresentatie doken al vele artikelen op over het boek van de Duitse filosoof Oswald Spengler.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Alles is Green

We moesten er echt even op wachten, die nieuwe John Green. Zes jaar geleden verscheen zijn laatste boek: het megasucces Een weeffout in onze sterren. En nu ligt dan ein-de-lijk de opvolger, Schildpadden tot in het oneindige, in de winkels. Dat werd op 10 oktober goed gevierd met een John Green fanparty in H. de Vries Boeken in Haarlem.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

De eerste Stripmaker des Vaderlands!

Afgelopen donderdag werd Margreet de Heer in de Grand Theatre Boekhandel te Breda gekroond tot Stripmaker des Vaderlands. De Boekenkrant was erbij en ging in gesprek met haar over deze gloednieuwe functie.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 november 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook liggen er op 6 november 2017 weer twee gloednieuwe specials voor u klaar: de BKJunior en de BKMilitaireBoeken.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com