De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 10 oktober 2017

---

‘Zit u op zwemmen?’

Het is niet elke dag dat je tijdens het geven van een recensieworkshop gevraagd wordt naar je lievelingskleur en lievelingseten. Maar ja: als je voor een groep van dertig basisschoolkinderen staat, worden er wel eens vragen gesteld die je niet verwacht.

Namens de Boekenkrant geef ik af en toe schrijfworkshops. De groepen die ik voor me krijg, lopen enorm uiteen: we bieden workshops aan voor kinderen, maar ook voor tieners en studenten. Bij de basisschool-recensieworkshops focussen we voornamelijk op het begrip ‘mening’. Je kunt een boek wel leuk vinden, maar kun je ook uitleggen waarom?

Daarnaast vertel ik altijd wel wat over mijn werk. Daar komen altijd wel wat interessante vragen op terug. Wie is mijn favoriete schrijver? Wil ik zelf ooit een boek schrijven? Hoeveel boeken lees ik dan? En is een schrijver weleens boos als ik in een recensie schrijf dat ik zijn boek slecht vind? Daarbij krijg je af en toe ook nog een vraag over niet-gerelateerde onderwerpen, zoals ‘Zit u op zwemmen?’ of ‘Kunt u een liedje voor ons zingen?’. Sommige van die vragen beantwoord ik, andere laat ik aan me voorbij gaan. Want ja: ik kom niet om een liedje te zingen of om over de kleur groen te praten. Ik kom om samen met de kinderen een recensie te maken. En dat is verdorie heel leuk om te doen.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com

---

Nu verschenen: BKYA editie 2 oktober 2017 - Met Mirjam Mous, John Green en Mel Wallis de Vries

Tijdens het lezen van deze BKYA zit je regelmatig op het puntje van je stoel, want we besteden extra veel aandacht aan spannende boeken. Zo vertelt Mirjam Mous hoe goochelen de hoofdpersoon in haar boek Het Eos-project helpt om een moord op te lossen en wat er zo leuk is aan het schrijven van thrillers.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nu verschenen: BKHistorischeRomans editie 2 oktober 2017 - Met Arthur Japin, HhhH en De Stijl

In deze editie van de BKHistorischeRomans gaan we terug naar het Interbellum, want in 2017 is het honderd jaar geleden dat kunststroming De stijl werd opgericht. In Eindhoven is ter gelegenheid van dit jubileum de tentoonstelling ‘Van Abbe en De Stijl’ te zien. Daarin blijkt dat de kunstenaars zich niet alleen bezighielden met beeldende kunst, maar ook met literatuur en poëzie.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Foto’s uit het verleden

In Hoe alles moest beginnen leven Thomas en Lucia meer hun eigen fantasiewereld dan in de werkelijkheid. Ook voor auteur Thomas Verbogt speelt het verzonnen leven een belangrijke rol. ‘Ik verzin geen dingen om te liegen, maar om alles een andere betekenis te geven: mooier, geheimzinniger en spannender.’

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Vind mij

Rosa pleegde vijf jaar geleden zelfmoord, maar haar vriend Jar denkt nog elke dag aan haar. Sterker nog, hij is ervan overtuigd dat hij af en toe een glimp van haar opvangt. Hij ziet haar overal: in de menigte, op een roltrap, in een café...

Wanneer Jar Rosa's dagboek in handen krijgt, worden de raadsels rond haar dood alleen maar groter.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Het einde van de Amerikaanse droom

De economische ongelijkheid is nog nooit zo groot geweest. Wat zegt dat over onze samenleving? Om hierachter te komen, voerde documentairemaker Kelly Nyks vijf jaar lang gesprekken met taalfilosoof en maatschappijcriticus Noam Chomsky.

Het resultaat van deze gesprekken leidde tot de succesvolle documentaire Requiem for the American Dream (2015), die wereldwijd op Netflix te zien is.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Wat te kopen in de Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek draait alles dit jaar om enge en spannende verhalen. De Boekenkrant-redactie selecteerde enkele boeken die goed bij dit thema passen.

Tot en met 15 oktober krijg je bij elke aankoop van tien euro aan kinderboeken sowieso een griezelboek cadeau: Kattensoep van Janneke Schotveld, het Kinderboekenweekgeschenk van 2017. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer kinderboeken waarin heksen, mummies, skeletten en andere angstaanjagende lieden een rol spelen.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 november 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook liggen er op 6 november 2017 weer twee gloednieuwe specials voor u klaar: de BKJunior en de BKMilitaireBoeken.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com