De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 19 september 2017

---

Je grootste angst

Soms is een boekverfilming zo steengoed dat je niet kunt wachten om ook het boek te lezen. Als je dat nog niet van tevoren gedaan had, natuurlijk. Zo heb ik afgelopen weekend zowel gegruweld als genoten van It, de nieuwste Stephen King-verfilming die momenteel in de bioscoop draait. Je kent het vast wel – dat verhaal met die moordzuchtige clown, die de vorm aanneemt van je ergste angst.

Aangezien de meeste horrorfilms vandaag de dag niks anders doen dan je een hoedje laten schrikken, was ik blij verrast om er weer eens een te zien die me tot nadenken stemde. Want waar ben je nu echt bang voor? Als peuter vond ik Ernie uit Sesamstraat heel eng. Toen ik een jaar of tien was, zette ik het in onze gang altijd op een drafje, omdat ik doodsbang was voor het schilderij dat daar hing van mijn verder onschuldige overgrootopa. Dit soort angsten overwin je uiteindelijk vanzelf. Goed, als ik na het zien van een film over een moordclown door het donker fiets krijg ik nog steeds een unheimisch gevoel, maar die angst voelt lang niet zo echt aan als vroeger. Andere, meer realistische dingen, zoals het verlies van een geliefde of, in mindere mate, het maken van een grote fout op je werk nemen die plek in.

Maar It doet nog iets. De film doet je nadenken over manieren om die angsten – hoe groot of klein ze ook zijn – te overwinnen. Door samen te werken. Door lief te hebben. En door simpelweg te leven. Het is een verrassend positieve boodschap voor een horrorverhaal. Nu moet ik alleen het boek nog lezen… 

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com

---

Boekenkrantspecials

Maandelijks geeft de Boekenkrant verschillende specials uit. Een Boekenkrantspecial is een speciale editie van de krant, geheel gewijd aan een bepaald genre.

In 2017 verschijnen nog:

• In oktober: de BKYA, BKFilosofie en BKHistorischeRomans.
• In november: de BKJunior en BKMilitaireBoeken.
• In december: de BKStrips en BKYA.

Lees hier over de meest recente BKJunior

Lees hier over de meest recente BKStrips.

Lees hier over de meest recente BKYA.

---

Literatuur

Nieuwe titel: Onder de zoden

'Hebben ze me nou in het perceel van een pond of in dat van vijftien shilling gegooid?' luidt de vrij briljante openingszin van Onder de zoden. Caitríona, een van de hoofdpersonen, stelt zichzelf de vraag liggend in haar grafkist. Onder de zoden is een verhaal vol duistere satire. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Eén tweet kan je leven verwoesten

Wat zou jij doen als er vanuit jouw Twitteraccount een bericht verstuurd wordt waar de hele wereld zich boos over maakt? Wat de gevolgen van een tweet kunnen zijn, lezen we in Schemerzone, de vijfde thriller van Hilde Vandermeeren. De Boekenkrant ontmoette Hilde in Gent om meer te weten te komen over dit bijzondere boek. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Nieuwe titel: Verzet en rede in tijden van nepnieuws

Wat kunnen we doen in deze tijden van post-truth politics waarin overal nepnieuws opduikt? De machtsgreep van Trump kwam niet uit de lucht vallen. Decennia van leugens in de politiek - denk aan de 'rechtvaardiging' van de oorlog in Irak - hebben het idee ondermijnd dat er universele waarden bestaan waarvoor we ons schrap zouden moeten zetten. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: Bang geboren

Elliot is al sinds zijn geboorte doodsbang, voor bijna alles. Hierdoor leidt hij een geïsoleerd bestaan bij zijn moeder in huis. Het enige dat zijn angst nog een beetje kan onderdrukken zijn de pillen die hij elke dag krijgt. Door een vergissing in de levering raken deze zo goed als op, waardoor zijn moeder met kerst door het ijzige winterweer naar de apotheek gaat om nieuwe te halen.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 2 oktober 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook liggen er op 2 oktober 2017 weer drie gloednieuwe specials voor u klaar: de BKYA, de BKHistorischeRomans en de BKFilosofie.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com