De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 29 augustus 2017

---

Zonder mij

Het is me wat: zes weken ertussenuit knijpen en er dan achter komen dat de wereld gewoon doordraait zonder jou. Afgelopen zomer heb ik de Boekenkrant-redactie tijdelijk verruild voor epische wolkenkrabbers, mysterieuze moerassen en adembenemende zandvlaktes. Samen met vriendlief heb ik alle hoeken van de Verenigde Staten verkend: van New York tot Memphis en van New Orleans tot San Francisco. Het was een droom die uitkwam. En die mede mogelijk gemaakt werd door mijn fantastische collega’s hier op de redactie.

Toen we begin juli op het vliegtuig stapten, grapte ik nog tegen mijn vriend dat het toch wat zou zijn als de redactie tijdens mijn afwezigheid zou instorten – letterlijk en figuurlijk. De kranten zouden niet op tijd naar de drukker gaan, de columns zouden niet worden geschreven en een defecte waterkoker zou ervoor zorgen dat het gebouw in vlammen op ging. Maar nee: toen ik vorige week terugkeerde, trof ik geen apocalyptische taferelen aan. Het kantoor stond er nog, op de tafel lag een stapel nieuwe, schitterende kranten, en in mijn mailbox trof ik een mooie serie columns aan. Wat ben ik trots op mijn collega’s. En wat is het fijn om te zien dat de Boekenkrant ook deze zomer, zonder mij, een succes is geweest.

Anouk Abels

Redacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com

---

Nieuwe editie BKFilosofie verschijnt 2 oktober!

Na het succes van de april-editie van de BKFilosofie verschijnt er op 2 oktober een nieuwe editie van onze special, gewijd aan filosofie. BKFilosofie is een speciale uitgave van de Boekenkrant die zich richt op boeken en auteurs die het thema ‘filosofie’ als onderwerp hebben. Doelstelling is om filosofie bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekenkrantspecials

Maandelijks geeft de Boekenkrant verschillende specials uit. Een Boekenkrantspecial is een speciale editie van de krant, geheel gewijd aan een bepaald genre.

In 2017 verschijnen nog:

• In september: de BKJunior

• In oktober: de BKYA, BKFilosofie en BKHistorischeRomans

• In november: de BKMilitaireBoeken

• In december: de BKStrips

Lees hier over de meest recente BKStrips

Lees hier over de meest recente BKYA

---

Literatuur

Nieuwe titel: Het verlangen te zijn als alle anderen

Op 15 augustus verscheen Het verlangen te zijn als alle anderen van Francesco Piccolo. Met aanstekelijke ironie schrijft Piccolo over de verhouding tussen maatschappij en individu, over platvloersheid en idealen, en over de verantwoordelijkheid voor de keuzes die wij maken. De roman werd bekroond met de prestigieuze Premio Strega.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Wat als je doet wat niemand verwacht?

Een dodelijke aanrijding terwijl je onderweg bent naar een heel belangrijk sollicitatiegesprek. Het is donker en niemand heeft iets gezien. Het slachtoffer is echt niet meer te redden, maar je droombaan nog wel.

Dit is het dilemma waar hoofdpersoon Pieter Volmer in Geen weg terug voor staat.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: Ik ben Vincent en ik ben niet bang

Na Sammie en opa en Hotel Bonbien komt Enne Koens met het jeugdboek Ik ben Vincent en ik ben niet bang, over een jongen die gepest wordt.

Voor Vincent is school net als survivallen: je weet nooit precies wanneer je welke ramp kunt verwachten, dus je kunt je maar beter goed voorbereiden.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 4 september 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook de nieuwe BKJunior komt uit op 4 september 2017.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com