De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 8 augustus 2017

---

Jong geleerd, oud (niet) gedaan!

De laatste tijd zie je het steeds meer: series op Netflix die gebaseerd zijn op boeken. Het digitale tijdperk raast maar door en vernieuwt zich met de minuut, zo ook de manieren om jezelf te vermaken. Alhoewel ik ben opgegroeid in een veranderende wereld waarin ik met mijn twaalf jaar al wist hoe je muziek moest downloaden voor op een iPod, prefereer ik toch liever een stevig boek in mijn handen boven een tv-serie. 

Als ik in gesprek raak met iemand van boven de vijftig jaar en hen vertel over mijn interesse in boeken, zijn ze vaak aangenaam verrast. Laatst zei iemand nog tegen mij: 'Goh, wat leuk! Veel mensen van jouw leeftijd zitten alleen maar op die mobiele telefoons.' Maar daarentegen krijg ik ook vreemde blikken van leeftijdsgenoten als ik weer eens met een flinke stapel nieuwe boeken thuis kom. Misschien ben ik wel een zeventigjarige in het lichaam van een achttienjarige, maar ik houd gewoon stug het cliché 'je bent zo oud als je je voelt' aan. En zo hoort het ook!

Denise de Corte

Redacteur Boekenkrant

denise@boekenkrant.com

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie 7 augustus 2017

Het is hartje zomer en er is dus veel tijd om te lezen. Maar wat is nu het ultieme boek voor dit seizoen? In de augustus-editie van de Boekenkrant inspireren wij jou met veel zomerboeken en een interview met Esther Verhoef, over haar nieuwe roman Nazomer

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nu verschenen: BKYA editie 7 augustus 2017 

In de nieuwe BKYA gaan we op zoek naar avontuur! Zo lees je in een interview met Victor Dixen over een enkele reis naar Mars en vertelt schrijver David Arnold over zijn roadtrip door Amerika. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nu verschenen: BKStrips editie 7 augustus 2017 

De nieuwe BKStrips verschijnt in augustus, en dat is natuurlijk de perfecte tijd om op reis te gaan. Het thema van deze editie is dan ook 'Andere werelden'. Daarom vind je in dit nummer onder meer een recensie van Pyongyang, een stripverslag van Guy Delisle's verblijft in Noord-Korea. Ook interviewden we kunstenares Liesbeth Labeur over de reformatorische zuil in Zeeland.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

De oorsprong van succes

In Esther Verhoefs nieuwe roman Nazomer lees je over de succesvolle Claudia en haar weg naar volwassenheid: van zonderling kind naar de eigenares van een groot mode-imperium. Het boek gaat daarmee over de opgroeien, ambities najagen, succes en creativiteit. ‘Creatieve mensen hebben maar zelden een goed ontwikkeld zakelijk instinct.’ 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Lockwood & Co 4. De Vlammende Geest

Een stad die bedreigd wordt door geesten? Een kannibaal die opstaat uit de dood? Er is maar één team geestenjagers dat dit aankan... Lockwood & Co! Maar Lockwood & Co moet het in deel 4 zonder Lucy doen, die voor zichzelf is begonnen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

‘Af en toe moet je gewoon kunnen cheaten’

Ben jij eindeloos diëten ook zo zat? Rachida en Najima hebben alle crashdiëten voorgoed achter zich gelaten met hun healthy lifestyle, waarover ze je in hun boek Healthy sisters alles vertellen. Dit levert twee vrolijke en fitte zussen op, die ook nog eens gewoon gezellig kunnen genieten van lekker eten. Dat smaakt naar meer! 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Een fabelachtige vriendschap

Mati en haar pop Celina zijn dikke vriendinnen, totdat Minù haar intrede maakt. De vijfjarige Mati vindt deze poes opeens interessanter dan Celina. In Een nacht op het strand verhaalt Elena Ferrante over vriendschap en jaloezie. Door de sprookjesachtige illustraties van Mara Cerri is het een aanrader voor jong en oud. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 4 september 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook de nieuwe BKJunior komt uit op 4 september 2017.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com