De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 11 juli 2017

---

Geef mij maar boeken

Pas geleden werd een Belgische bibliotheek na 150 jaar ontdekt. De droom van elke boekverzamelaar. Ik weet nog goed hoe ik als kleine boekenwurm wegdroomde bij de reusachtige bibliotheken van kastelen. Later als ik groot ben, dacht ik, dan wil ik ook boekenkasten tot het plafond, een ladder en heel veel boeken.  

Veel boeken kwamen er in de loop van de jaren. Een authentieke bibliotheek zoals uit mijn dromen was moeilijker te realiseren. Onze boekenkast is groot, maar niet zó groot. Terwijl ‘mijn’ planken steeds voller raakten, moest mijn vriend eraan geloven dat ‘zijn’ planken overgenomen werden. Stilzwijgend eigende ik mij de hele kast toe en werd het volgens hem tijd dat ik eens zou opruimen, in het kader van ‘ontspullen’.

Zo gezegd, zo gedaan, zou je zeggen. Maar voor een boekenliefhebber als ik valt dat niet mee. Met enige tegenzin ging ik aan de slag, maar al gauw kreeg ik de smaak te pakken. Een veelgelezen en afgekloven exemplaar van Jip en Janneke kon ik natuurlijk niet weg doen, maar met al die boeken uit de categorie ‘ooit in de kast terechtgekomen, nooit gelezen en ga ik ook nooit lezen’ zou ik best iemand anders blij kunnen maken. Dat dat weer ruimte voor nieuwe boeken betekent, heb ik er maar niet bij gezegd.

Janneke Blok

Redacteur Boekenkrant

janneke@boekenkrant.com

---
De Boekenkrant groeit: we zijn op zoek naar een topverkoper

De Boekenkrant groeit: we zijn op zoek naar een topverkoper

De Boekenkrant heeft het afgelopen jaar veel nieuwe titels geïntroduceerd. Dit zorgt ervoor dat de organisatie sterk groeit. Na uitbreiding van de redactie zijn we nu op zoek naar een topverkoper.

Lees verder op boekenkrant.com 

---

BKFilosofie verschijnt 4 september!

Na het succes van de april-editie van de BKFilosofie verschijnt er op 4 september een nieuwe editie van onze special, gewijd aan filosofie. U kunt nu alvast advertentieruimte reserveren.

BKFilosofie is een speciale uitgave van de Boekenkrant die zich richt op boeken en auteurs die het thema ‘filosofie’ als onderwerp hebben. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Een eeuw, een kunstenaarsleven

Op een familiefeestje ontmoette ik een leugenaar. Het was de karikaturist die mijn oom had uitgenodigd om de drinkende en kletsende gasten te vereeuwigen. Toen de avond ten einde liep, waren zijn verhalen zo smeuïg (‘Ik heb geruzied met Desi Bouterse’) en zijn beschonken gebaren zo intens, dat ik gefascineerd bleef luisteren naar deze zelfingenomen man. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Het einde van de zomer

Tijdens een zwoele zomernacht in 1983 verdwijnt de vijfjarige Billy uit de tuin van zijn ouderlijk huis op het Zuid-Zweedse platteland. Het hele dorp loopt uit om hem te zoeken, maar tevergeefs. Er wordt alleen een eenzame schoen aangetroffen in de maïsvelden. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Nieuwe titel: Bibeb

Ze interviewde Roald Dahl, Martin Luther King, Andy Warhol, Brigitte Bardot, Pablo Picasso en ruim zeshonderd bekende Nederlanders. Haar naam klinkt even raadselachtig als cartoonesk: Bibeb. Nederlands markantste interviewster viel samen met haar pseudoniem: zelfs haar kinderen noemden haar zo. Maar wie was zij? 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Wie wordt de eerste Stripmaker des Vaderlands

Wie wordt de eerste Stripmaker des Vaderlands

Margreet de Heer, Maaike Hartjes, Robert van der Kroft Pieter Hogenbirk zijn genomineerd voor de eretitel van Stripmaker des Vaderlands.

Dat werd vrijdag 7 juli bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam. De genomineerden zullen de komende tijd campagne voeren om de functie te krijgen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 augustus 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook de nieuwe BKStrips en de BKYA komen uit op 7 augustus 2017.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com