De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 20 juni 2017

---

Leesclub

Het is raar maar waar: deze Boekenkrant-hoofdredacteur heeft nog nooit een leesclub bezocht. Niet omdat ik niet wilde, hoor. Het is er gewoon nooit van gekomen. Tot vanavond. Ik ga met mijn moeder en een aantal van haar vriendinnen in discussie over Het verhaal van de dienstmaagd van Margaret Atwood.

Ik heb zin in mijn eerste leesclubavond, maar ik ben ook best nerveus. Niet in het minst omdat de deelnemers weten dat de dochter van hun vriendin geld verdient met het schrijven over boeken. Verwachten ze een zekere voorkennis? Moet ik ingewikkelde vragen over intertekstualiteit, vrouwenrechten en de politieke situatie in Amerika voorbereiden? En hoe fel zijn die leesclub-discussies eigenlijk – wordt er weleens met boeken gesmeten als mensen het niet met elkaar eens zijn? Hoe de avond ook zal verlopen, ik kan in ieder geval weer een literaire activiteit van mijn bucketlist afstrepen. Ik laat nog wel even weten of er al dan niet met boeken gegooid is.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​

---

Kunst en cultuur bij de Nederlandse Veteranendag

Zaterdag 24 juni uiten we in Den Haag weer onze erkenning en waardering voor alle 115.000 Nederlandse veteranen. Zij hebben veel beleefd en verwerken dat op hun eigen manier. Zoals met kunst, literair werk, drama of muziek. Neem eens een kijkje  in de andere wereld van de veteraan, in het Plaza theater op het Malieveld.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Mijnwerkersperspectief

De onderwereld vertelt het levensverhaal van de inwoners van een klein mijnwerkersdorp in Idaho, vanuit het perspectief van drie heel verschillende bewoners.

Het leven in dit dorp is een continue worsteling: werken voor een goed salaris in de zilvermijn met alle gevaren van dien of kiezen voor een veiliger, maar slecht betaald bestaan?

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: De verzamelaar

Fiona Cummins creëerde een psychopaat die nog angstaanjagender is dan Hannibal Lecter. De verzamelaar toont de donkerste kant van de mens en een gevecht tussen wraak, vergeving en hoop.

Hij heeft het goed gepland. Hij leidt twee levens. In het ene is hij zoals iedereen. In het andere is hij de beheerder van het macabere bottenmuseum van zijn familie.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Nieuwe titel: Salto

In Salto neemt Wilfried de Jong de lezer mee in zijn onvoorwaardelijke liefde voor sport en sporters.

Je ziet de dramatische momenten uit voetbalwedstrijden, wielerklassiekers, schaatstoernooien en de Olympische Spelen weer voor je.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Blijven leren van De kleine prins

In 1943 verscheen De kleine prins van Antoine de Saint Exupéry: een prachtig geïllustreerd kinderboek vol schitterende filosofische lessen voor kind én volwassene. Uitgeverij SWP vroeg psycholoog Martine Delfos om een nieuwe vertaling van deze klassieker te maken. ‘Ik zou De kleine prins een therapeutisch boek voor deze eeuw willen noemen,’ aldus de vertaalster.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 juli 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook de nieuwe BKJunior komt uit op 3 juli 2017.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com