De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 2 mei 2017

---

En de teller staat op...

Als recensent let ik natuurlijk voornamelijk op de kwaliteit van boeken. Maar dit jaar let ik voor het eerst ook op de kwantiteit. Ik hou bij hoeveel boeken ik precies lees, in een sjiek boekje. Ik dacht dat ik het met gemiddeld drie boeken per maand  best goed deed. Totdat ik een aantal boekenliefhebbers in mijn omgeving naar hun persoonlijke score vroeg. Een collega van mij bleek afgelopen jaar 85 boeken gelezen te hebben. Een blogger vertelde me laatst dat ze met gemak 200 boeken in één jaar las.

Ik geef toe: als ik kranten wil blijven maken en af en toe wil slapen, gaat het mij niet lukken om zoveel titels door te ploegen. En eigenlijk ben ik best trots op het diverse, mooie lijstje van 2017 tot nu toe. Ik heb westerns, puberboeken en romances gelezen, maar ook indrukwekkende non-fictiewerken en literaire klassiekers. Ik neem na vier maanden de score bijhouden al met plezier mijn boekje door. Bij ieder boek heb ik gezet waarom ik het heb uitgekozen, waar ik het vandaan heb, en wat ik ervan vond. En ik kan je verzekeren: de inhoud is zo weer eens een stuk leuker om terug te zien dan de uiteindelijke score.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie 1 mei 2017 – Met Erik Scherder, Lydia Rood en De Gruffalo

Wist u dat muziek een enorme invloed op uw gezondheid kan hebben? Neuropsycholoog Erik Scherder - bekend van De Wereld Draait Door - schreef er het boek Singing in the brain over. 'Bewegen is leven,' benadrukt hij in deze mei-editie van de Boekenkrant. 'Maar muziek ook!'

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Nu verschenen: BKJunior editie 1 mei 2017 – Met Pépé Smit, Anne Frank en de Waanzinnige boomhut

Het is langer licht buiten, de vogels fluiten en de zon schijnt: de lente is begonnen! In deze BKJunior vind je dan ook allerlei leuke dingen doe-dingen voor binnen en buiten, waaronder een Waanzinnige Boomhut-quiz.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nu verschenen: BKMilitaireBoeken editie 1 mei 2017 – met Marco Kroon, Peter van Uhm en Erik Krikke

In de maand waarin Nederland haar vrijheid viert en (oorlogs)doden gedenkt lanceert de Boekenkrant de BKMilitaireBoeken: een special gewijd aan de meest uiteenlopende militaire boeken. Voor deze eerste editie spraken we met Marco Kroon. ‘Veteranen, zet je verhaal op papier!’ spoort hij zijn mede-veteranen aan.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Luguber en luchtig

Wie heeft er niet één keer in zijn leven rond een knapperend vuurtje gezeten en enge verhalen gedeeld? Mocht je er nog niet aan toe zijn gekomen, Jamal Ouariachi beveelt het in zijn nieuwe verhalenbundel Herinneringen in aluminiumfolie van harte aan.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

‘Muziek is ook leven!’

Neuropsycholoog Erik Scherder is bekend van zijn optredens bij De Wereld Draait Door en zijn bestseller Laat je hersenen niet zitten. De boodschap van zijn nieuwe boek Singing in the brain is duidelijk: van muziek word je niet alleen gelukkiger, maar ook gezonder.

Aan de telefoon klinkt Erik Scherder net zo enthousiast als tijdens zijn televisieoptredens ...

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Onverwachte vriendschap en moed

Halidon werd wakker en zat ogenblikkelijk rechtop in zijn hangmat. Een flets streepje maanlicht viel de kamer in en ergens in de verte luidde een klok.

Halidon keek om zich heen in het donker, luisterde en snuff elde. De radio kraakte zachtjes en hij rook het smeulende vuur van de kachel. Meteen wist Halidon dat er iets niet klopte …

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Nieuwe titel: Cartooning Syria

In Cartooning Syria tonen 28 Syrische en een aantal bekende Nederlandse en Vlaamse tekenaars de complexe en mensonterende situatie in Syrië. Dat doen ze  op karikaturale, cynische, verontwaardigde en soms humoristische wijze.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 juni 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook de nieuwe BKYA komt uit op 6 juni 2017. Op deze dag zal ook voor de tweede keer de BKHistorischeRomans verschijnen.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com