De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 21 maart 2017

---

Reader's block

Schrijvers hebben wel eens last van een writer’s block, maar lezers kunnen er ook wat van. Je kent het wel: je leest een zin vijf keer, maar hebt nog steeds geen idee wat er staat. Je kunt je niet concentreren, of je hebt gewoon echt geen zin om verder te gaan. De meeste mensen kunnen in dat geval gewoon hun boek wegleggen en verder gaan met hun leven. Maar wat nu als je je brood verdient met het schrijven van recensies?

Vorige week was ik de pineut. Ik had een prachtig boek klaarliggen dat ik dolgraag wilde lezen. Maar helaas: dit keer werd iedere leessessie verstoord door een intens gevoel van slaperigheid. Niet alleen in bed, vlak voor het slapen gaan, maar letterlijk op iedere denkbare plaats en tijd. Toen ik voor de zoveelste keer in de tram in slaap dreigde te vallen – om bijna mijn halte te missen – besloot ik dat ik me maar aan de situatie moest overgeven. Met pijn in mijn hart, omdat ik wist dat ik veel korter de tijd zou hebben om mijn recensie te schrijven (en dan maar hopen dat een writer’s block daarbij geen roet in het eten zou gooien).

Gelukkig was mijn lijdensweg van korte duur: gisteren werd ik spontaan genezen van mijn reader’s block. Als bij toverslag had ik het ritme van het boek weer te pakken. Sterker nog: ik heb het gevoel dat ik sneller lees dan voor mijn korte blokkade. Zou dat slechts een gevoel zijn, of is mijn brein de verloren tijd aan het inhalen? Ik weet het niet, maar ik geniet ervan zo lang als het duurt.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​

---

Literatuur

Wie ís die dj eigenlijk?

Na zes jaar wachten is de nieuwe Kluun er dan eindelijk: DJ. Met voor het eerst niet Kluuns bekende alter ego Stijn van Diepen als verteller, maar een schrijver, genaamd Kluun. Een schrijver die een boek schrijft over zijn oude vriend Thorwald, oftewel de wereldberoemde DJ Thor.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Boekfragment: In onschuld

In onschuld is een op zichzelf staande thriller van de hand van Melissa Skaye die als auteur van spannende boeken eerder bekend werd met haar VT-thrillerreeks.

De man verafschuwt het ochtendlicht dat veel te vroeg de nacht verjaagt. De spanning in zijn lichaam neemt toe, hij is bedacht op die onverwachte, vroege voorbijganger.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Walvispraat met Benji Davies

De Britse Benji Davies maakte een heerlijk prentenboek over een jongetje dat op het strand een aangespoelde walvis vindt en mee naar huis neemt. Inmiddels heeft De kleine walvis de Nederlandse kust bereikt. Sterker nog: het boek werd uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar 2017.

Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen kwam Davies in februari vanuit Groot-Brittannië naar Nederland.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nieuwe titel: Bijzondere vertelsels

Tien geweldige verhalen, prachtig geïllustreerd door de bekroonde Andrew Davidson, bekend van de Harry Potter-boeken. Een uniek inkijkje in de geschiedenis van het bijzonderdom. Voor iedereen die houdt van beklijvende verhalen.

Welgestelde kannibalen die bijzondere ledematen als een ware delicatesse beschouwen. Een prinses met een slangentong. De herkomst van de eerste ymbryne …

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Nieuwe titel: Moeten we vaker doen

De Boekenweek komt eraan en het thema dit jaar is Verboden Vruchten. Niemand anders dan Peter van Straaten wist zó herkenbaar weer te geven hoe we ons soms kunnen gedragen in bed.

Schaamteloos, liefdevol, soms onfatsoenlijk en pijnlijk dichtbij tekende Peter van Straaten over lichaam en lust (en de soms moeizame relatie daartussen).

Lees verder op Boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 april 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook de nieuwe BKYA komt uit op 3 april 2017. Op deze dag zal ook voor het eerst de BKFilosofie verschijnen ter gelegenheid van de Maand van de Filosofie.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com