De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 24 januari 2017

---

Heimwee naar vergeelde pagina’s

Er zijn een aantal boeken die ik in mijn leven meerdere keren heb gelezen. Allereerst zijn er de boeken uit mijn jeugd: je hoeft alleen maar naar mijn uit elkaar vallende editie van Harry Potter en de Steen der Wijzen te kijken om te zien dat ik het ding minstens twintig keer gelezen moet hebben. Maar ook later zijn er een aantal boeken bijgekomen die ik graag vaker ter hand neem. Ik denk dat ik The Catcher in the Rye het vaakst gelezen heb – ik blijf het fascinerend vinden hoe mijn blik op het hoofdpersonage, Holden Caulfield, verandert naarmate ik ouder word.

Wat dat betreft gooit mijn baan bij de Boekenkrant roet in het eten, al is het op een aangename manier. Ik krijg de mooiste boeken opgestuurd en ben dus altijd wel iets aan het lezen. Punt is dat het eigenlijk altijd nieuwe boeken zijn. Voor mijn oude favorieten hou ik daarom weinig tijd over. Soms kijk ik met een melancholische blik naar mijn oude, stukgelezen paperbacks. Denk ik aan hoe de vergeelde pagina’s eruitzien, hoe ze ruiken. Dan ga ik weer verder in mijn gloednieuwe boek. Maar wel in de wetenschap dat ik in mijn eerstvolgende vakantie weer eens ga kijken hoe het met die goeie ouwe Holden Caulfield is.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Literatuur

Column Lex Jansen: Andere werelden

Ik kende haar omdat ze de levenspartner was van Martin de Haan, vertaler van het werk van Michel Houellebecq. Silvia Marijnissen was ooit één van de medeoprichters van Het trage vuur, tijdschrift voor Chinese literatuur. Helaas is dat blad opgehouden te bestaan. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

De filosofie achter de moord

De Zweedse auteur Håkan Nesser kennen we vooral van de thrillerseries met politie-inspecteurs Van Veeteren en Barbarotti in de hoofdrol. Met De levenden en de doden in Winsford voegt hij een opzichzelfstaand spannend boek toe aan zijn omvangrijke oeuvre. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Boekfragment: Het touwtje uit de brievenbus & Katoren revisited

In Het touwtje uit de brievenbus & Katoren revisited vertelt Jan Terlouw over de zeven grote uitdagingen waar wij voor staan om de toekomst van onze jeugd te waarborgen, voorafgegaan door de integrale tekst van zijn pleidooi in DWDD

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: Merel Jansen en het einde der tijden

Merel Jansen en het einde der tijden is het derde deel in de geweldige serie over de stoere Merel Jansen. De nuchtere Merel beleeft de meest enge en bizarre avonturen maar houdt altijd haar hoofd koel. Merel is gestrand in de toekomst waar de wereld wordt geregeerd door dieren. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

In memoriam: Jan Kruis (1933-2017)

Nederland is één van zijn meest invloedrijke stripmakers en een zeer aimabel mens verloren. Op donderdag 19 januari overleed Jan Kruis, de geestelijke vader van de populaire strip Jan, Jans en de kinderen. Kruis tekende de serie Jan, Jans en de Kinderen bijna dertig jaar voor het damesblad Libelle

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 februari 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook de nieuwe BKYA en de BKStrips komen uit op 6 februari 2017.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com