De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 17 januari 2017

---

Jongensboek

Roze, met glitters versierde boeken over paarden en prinsessen versus stoer vormgegeven verhalen over dino’s en voetbal: in de kinderliteratuur worden nog steeds veel boeken uitgegeven die specifiek voor meisjes of jongens bedoeld zijn. In de volwassenenliteratuur bestaat dat verschijnsel eigenlijk ook wel – al is het niet altijd te zien aan de cover. Zo las ik zelden een jongensachtiger verhaal dan het boek waarmee ik nu bezig ben: De hemelse tafel van Donald Ray Pollock.

Pollocks verhaal draait om drie simpele broers in het zuiden van de VS, die in 1917 besluiten een bank te beroven en vrijwel per ongeluk de meest gezochte bandieten van de streek worden. Het verhaal bevat talloze ingrediënten waar de gemiddelde meneer voor warm loopt: grove humor, een gezonde portie seks, en geweld waar je bij vlagen misselijk van wordt. Toch ben ik intens aan het genieten van dit wrede avontuur. Voor mij maakt het namelijk niet zo veel uit of ik over cowboys of prinsessen lees – zo lang het verhaal maar goed en, in dit geval, grappig is. En man, wat kan ik om de grove humor van Pollock lachen. Al moet ik zeggen dat ik een beetje glitter op z’n tijd ook wel kan waarderen.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Literatuur

Nieuwe titel: Het ruisen van de zee

Het ruisen van de zee van Catharina IJzelenberg is een hartveroverende roman over de persoonlijke gevolgen van de watersnoodramp, voor de liefhebbers van Josha Zwaan. Het ruisen van de zee speelt zich af in Zeeland, waar Anton leraar Nederlands is. Tijdens de watersnoodramp van 1953 zag hij zijn vader verdrinken. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Boekfragment: De onderkoning van Indië

De onderkoning van Indië van Tomas Ross is het vervolg op Van de doden niets dan goeds en maakt onderdeel uit van een thrillerdrieluik over de dekolonisatie van Nederlands-Indië. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

De weg omhoog

Hoe verloopt de weg naar succesvol schrijverschap? Dat is bij uitstek op te maken uit autobiografieën, dagboeken en brieven van auteurs zelf. De brievenverzameling van Arnon Grunberg en de autobiografie van Christy Brown tonen dat nog maar eens aan. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: Carve the mark

In dit fantastische sciencefictionverhaal creëert Veronica Roth een universum waarin iedereen een unieke gave heeft. Cyra’s gave geeft haar pijn, maar ze kan ook anderen onnoemelijk veel pijn doen. Haar broer Ryzek heerst als wrede tiran over hun land, Shotet. Ryzek misbruikt Cyra’s gave om zijn vijanden te martelen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

De Stripdagen - 4 en 5 maart 2017

Op 4 en 5 maart 2017 wordt het weer een groot feest in Rijswijk! Met een grote beurs, heel veel stripmakers en een uitgebreide programmering met voor elk wat wils, van jong tot oud. Je komt met twee lange dagen nog tijd tekort om het allemaal mee te maken! 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 februari 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook de nieuwe BKYA en de BKStrips komen uit op 6 februari 2017.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com