De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 29 november 2016

---

Twintig paar meisjesogen

Zo’n twintig paar meisjesogen keken me indringend aan terwijl ik praatte over invalshoeken, spoilers en goede uitsmijters. Ik was te gast op de Best of YA Sleepover, waar ik een workshop recensies schrijven gaf. Zenuwachtig ben ik niet echt voor dit soort gelegenheden. Ik vind het juist hartstikke leuk om mensen te helpen betere schrijvers te worden. Dit keer voelde ik wel wat kriebels in mijn buik, want zo’n jong publiek had ik nog nooit gehad. Zouden die meiden zo’n workshop wel leuk vinden?

Toen ik de groep even later aan het schrijven had gezet en langs de tafeltjes liep, kreeg ik hele andere vragen dan ik gewend ben bij workshops voor oudere recensenten. De deelnemers leken het vooral eng te vinden om te beginnen aan hun stuk. Het woord ‘eng’ verraste me. Nergens voor nodig, vertelde ik hen keer op keer. Begin met een samenvatting, zei ik tegen de een; bedenk eens even waarom je het verhaal goed vindt, zei ik tegen de ander. En hoera! Voordat ik het wist was iedereen druk aan het schrijven.

Aan het einde van de ochtend, toen iedereen z’n spullen aan het inpakken was, kwam er nog een meisje naar me toe. Glunderend zei ze dat ze megaveel aan de workshop had gehad. De kriebels in mijn buik maakten direct plaats voor een gloeiend gevoel van trots.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 5 december

Op 5 december, als het luchtalarm klinkt, begint de distributie van de december-editie van de Boekenkrant. Het decembernummer van de Boekenkrant biedt de mogelijkheid om voor het eind van het jaar nog een keer aandacht te vragen voor de mooiste titels van het seizoen. Op de themaspreads wordt teruggeblikt op bijzondere literaire prijzen van 2016. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Liefdesdrama tussen twee geloven

Stefan Hertmans brengt veel zomers door in zijn tweede huis in het Franse plaatsje Monieux. Hij ontdekte dat de plek, vlakbij de Mont Ventoux, het decor was van een middeleeuws liefdesdrama. In zijn nieuwe roman De Bekeerlinge reist hij het liefdeskoppel van dit verhaal achterna. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Uitgeven, maar dan anders (I)

Steeds meer auteurs besluiten niet in zee te gaan met traditionele uitgevers, maar hun boek op een andere manier uit te geven. De Boekenkrant sprak met drie unieke uitgeefpartijen in Nederland: Achtbaan, Nimisa en Boekscout. In dit eerste deel: Nimisa.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Een mysterieuze explosie in Sudan

Masterplan is een echte actiethriller waarin Alex De Klerck, agent van de geheime Europese antiterreureenheid OPERATIONS, wordt gevraagd een onderzoek in te stellen naar een mysterieuze explosie in Sudan. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Boekfragment: Not dead yet

In deze onthullende biografie gaat Phil Collins niet alleen in op zijn carrière, maar praat hij ook openhartig over zijn privéleven. Dit boek geeft een beeld van Phil Collins dat slechts weinig mensen kennen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: De zus van Sinterklaas

Ken jij de zus van Sinterklaas al? De zus van Sinterklaas is een vrolijk voorleesboek met een twist op het sinterklaasverhaal, geschreven door Tiny Fisscher. De mooie tekeningen zijn van Elizabet Vukovic. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Persoonlijke verantwoordelijkheid

Irmina is een jonge Duitse vrouw die in de jaren dertig in London een opleiding volgt tot secretaresse. Ze ziet zich door omstandigheden genoodzaakt haar geliefde, Howard, achter te laten en terug te keren naar Berlijn, waar het naziregime steeds zwaarder zijn stempel op de maatschappij drukt.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 5 december verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

De nieuwe BKYA en de BKStrips komen uit op 5 december en de nieuwe BKJunior op 2 januari.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com