De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 18 oktober 2016

---

De weg naar wereldoverheersing

Ik vind het mooi om te zien dat Nederlandse auteurs steeds succesvoller zijn in het buitenland. Neem Thomas Olde Heuvelt. Zijn Hex komt uit in de meest uiteenlopende landen – van Kroatië tot Amerika. Over de VS gesproken: afgelopen week sprak ik met het Twentse talent Marieke Nijkamp. Haar debuut This is where it ends stond maar liefst 28 weken in de New York Times Bestsellers List. Meer over haar avonturen leest u in de volgende Boekenkrant.

Deze week zet het Nederlandse boekenvak die weg naar wereldoverheersing voort tijdens de Frankfurter Buchmesse. Op deze enorme boekenbeurs komt de internationale boekenwereld elk jaar samen. Dit keer is het helemaal feest, want Nederland en Vlaanderen zijn de hoofdgasten van de Buchmesse. Dus treinden grootheden als Tommy Wieringa, Connie Palmen en Leon de Winter vandaag richting het oosten. De komende week gaan zij laten zien wat ons land allemaal in petto heeft op literair gebied. Kortom: wereld, opgelet. De Nederlanders komen eraan!

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Nieuwe editie Boekenkrant-poster vanaf 22 november op NS-stations

Vanaf 22 november 2016 is de Boekenkrant-poster op NS-stations in heel Nederland te bewonderen. Dit zorgt voor een bereik van meer dan 1 miljoen lezers. De Boekenkrant-poster toont boekomslagen met daarbij een korte introductie van het betreffende boek. In de periode dat de poster zichtbaar is, worden er dagelijks 700.000 treinreizigers bereikt. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Een daverende trein van Nederlandstalige literatuur

Het was een feestje voor de literatuurliefhebber afgelopen zaterdag in hartje Rotterdam. In en rondom het Witte de With-district was van alles te beleven in het kader van Woordnacht. Woordnacht belicht jaarlijks de stand van zaken van de Nederlandse letteren. Alle stijlen komen aan bod: van poëzie en proza tot spoken word en cross-overs. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Hou ze in de gaten: de Gouden Tips

Gouden Tips van succesvolle debuterende auteurs. De Facebookpagina van Boekscout is deze week de place to be voor beginnende auteurs. In de Gouden Tips steken succesvolle schrijvers beginnende auteurs een hart onder de riem en delen dé tip die voor hun heeft geresulteerd in een goedlopend boek. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Achter gesloten deuren

Jack en Grace zijn het ideale stel. Ze vullen elkaar in alles aan. Zij is aantrekkelijk en gracieus. Hij knap en rijk. Toch klopt er iets niet. Je zou Jack en Grace beter willen leren kennen, maar dat lukt niet. Grace en Jack zijn altijd samen. Als buitenstaander kom je er niet tussen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

De Franse keuken van Alain Caron

Kok en cuisinier Alain Caron, onder meer bekend van tv-programma’s als Masterchef, woont al meer dan dertig jaar in Nederland. Desondanks is hij nog steeds een Franse kok die verliefd is op de Franse keuken. Die liefde heeft hij al eens beschreven in het boek Tour d’Alain, en bezingt hij nu opnieuw in Mijn Franse keuken

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Een wonderlijke familie

Wie De Wonderlingen voor het eerst door zijn handen laat gaan ziet een fantastisch vormgegeven boek van meer dan zeshonderd pagina's, zo zwaar als een baksteen. Het fraaie uiterlijk trekt je naar binnen, het verhaal doet de rest. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 november verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

De nieuwe BKJunior komt uit op 7 november en de BKYA en de BKStrips op 5 december.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com