De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 30 augustus 2016

---

De ster van Overamstel

De Boekenkrant brengt mij wel vaker naar Amsterdam. Ik heb langs grachten gedwaald en door Noord gesjeesd om bij uitgeverijen en evenementen te komen. Ik dacht dat ik inmiddels elke hoek van de hoofdstad wel kende. Totdat ik afgelopen weekend uitstapte bij het metrostation van Overamstel.

Wist u dat er maar liefst twee toonaangevende uitgeverijen in dit industriegebied gevestigd zijn? Zowel het kantoor van Podium als – u raadt het al – Overamstel zijn hier te vinden. Ik was zondag in de buurt omdat zij sinds een jaar gezamenlijk hun literaire festival Überamstel organiseren. En daar moest ik zeker bij zijn. Na een korte wandeling langs kantoren en garages kwam ik aan bij café Nessst. Voor het café stond een bescheiden podium onder een partytent. Terwijl de voor augustus vrij harde wind aan mijn jurk trok, betrad Kluun als eerste het podium.

In de drie uur die volgden hoorde ik Ilja Leonard Pfeijffer en Erik Jan Harmens duodichten, legde Ronald Giphart uit wat ‘candaulisme’ inhoudt, gaven Marion Pauw en Suzan Smit advies bij een gebroken hart, en kwam Barry Hay langs om over de biografie te praten die Sander Donkers over hem schreef. De grote verrassing was voor mij echter Georgina Verbaan. Zij las voor uit eigen werk – columns en een kort verhaal – met een uniek gevoel voor timing en humor die zo vaak ontbreekt op het literaire podium. Toen ik haar achteraf met het optreden complimenteerde, maakte ze een verlegen indruk op me. Nergens voor nodig, vond ik: zij was die dag de ster van industrieterrein Overamstel.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---
Pieter Steinz: schrijver in dienst van het boek

Pieter Steinz: schrijver in dienst van het boek

Op 52-jarige leeftijd overleed maandagavond auteur Pieter Steinz. Dat maakte zijn oud-werkgever NRC Handelsblad bekend. De ziekte ALS, waar hij sinds 2013 aan leed werd hem uiteindelijk fataal. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekenkrant lanceert special over historische romans

De Boekenkrant lanceert op 3 oktober een nieuwe uitgave: BKHistorischeRomans. Met deze nieuwe special richt de Boekenkrant zich op het rijke aanbod van historische romans. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Literatuur en muziek: een creatief samenspel

In een flits veren de haren op mijn arm omhoog als Julia Noah de kamer vult met haar pijnlijk melancholische lied ‘Was I wrong … thinking of you?’ Het kippenvel trekt als een golf over mijn lijf als het nummer doorzet, ondersteund door ongrijpbare beelden uit de hoofdstad. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: De achtste doodzonde

Na haar bijna fatale ongeluk, tien jaar geleden, is Nora erin geslaagd haar leven opnieuw op te bouwen. Ze is een zeer succesvol zelfhulpcoach en woont met haar man Frank en twee kinderen in een fraaie villa in een buitenwijk van Stockholm. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Boekfragment: Menthol

Joseph ‘Menthol’ Sylvester ontvlucht begin vorige eeuw als zwarte man Amerika. Weg van de rassenhaat, weg van de gewelddadige Ku Klux Klan. In Amsterdam ontmoet hij het vrijgevochten fotomodel Roosje, blank. Een onmogelijke liefde…. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Magisch muzikaal kinderboek

Hotel Silvermaen toerde als musical door Nederland en wordt nu verboekt tot magisch muzikaal kinderboek met CD. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Rotterdam heeft een eigen stripmuseum

Iedereen die iets betekent of meent te betekenen in de stripwereld was op 27 augustus naar Rotterdam gekomen voor de opening van het Strips! Museum van het beeldverhaal. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant abonnement'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 5 september verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

De nieuwe BKJunior komt uit op 5 september en de BKYA op 3 oktober.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com