De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 2 augustus 2016

---

Voor altijd jong

Opeens zie ik ze overal: fitte ouderen. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de Kinderboekenweek die over twee maanden begint, en waar we op de redactie al volop mee bezig zijn. Het thema van deze Kinderboekenweek is namelijk Opa's en oma's, met als motto 'Voor altijd jong'. 

In de BKJunior van september zijn grijze haren en leeftijden van minstens zes decennia dan ook schering en inslag, maar dat zegt niets over de geestelijke en lichamelijke conditie van de personages (of hun scheppers). Vorige week sprak ik Vivian den Hollander over haar boek Pas op opa!, waarin de hoofdrol is weggelegd voor een opa die zijn hand niet omdraait voor een radslag hier en daar. Ik vertelde dat mijn oma van bijna negentig nog dagelijks trouw voor de tv staat om de oefeningen van Olga en Duco van Nederland in beweging na te doen. 'Wat leuk', zei ze. 'Mijn moeder van 86 doet dat ook!' 

Daar bleef het niet bij, want gistermiddag vertelde collega Jan over iemand die niet zou misstaan als boegbeeld van de Kinderboekenweek: zijn schoonvader van 84, die dit jaar voor de 69ste keer de Nijmeegse Vierdaagse heeft gelopen. Maar het toppunt aan fitheid kwam ik tegen toen ik vanmiddag door Amsterdam fietste. Voor me racete een vrouw in een roze hoogwaterbroek en een leren jack over het fietspad, onderwijl agressief bellend naar toeristen die steeds net op tijd opzij sprongen. Zachtjes lachend om de chaos die ze achterliet fietste ik achter haar aan, terwijl ik me afvroeg waarom ze zo’n haast zou hebben. Ik hield het op een afspraak met haar kleinkinderen.

Nina Visser

Eindredacteur Boekenkrant

nina@boekenkrant.com 

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie 1 augustus 2016 – Boekfragmentennummer

Traditiegetrouw is de augustus-editie van de Boekenkrant een boekfragmentennummer. Naast een flink aantal boekfragmenten staan er in deze krant ook drie themaspreads met redactionele artikelen. De krant opent met een pagina vol Rio2016-titels. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nu verschenen: BKStrips editie 1 augustus 2016 – Met Stripstad Rotterdam en de beste inkleurders van Nederland

Op de cover zien we een stoere Eefje Wentelteefje. In deze BKStrips is er veel aandacht voor Rotterdam, dat zich met evenementen als Cross Comix en het stripmuseum Strips! op de kaart zet als stripstad. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Column Lex Jansen: De kamer van de auteur

Maarten was aan het werk in de tuin toen ik zijn erf op reed. Het verbaasde me dat hij niet naar me toekwam, maar juist van me wegliep. Hij wist toch dat we een afspraak hadden? Ik pakte mijn spullen van de passagiersstoel, stapte uit en liep over het grindpad naar de achterdeur. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Zusjes

De zusjes Jess, Courtney en Dani Campbell wonen op een afgelegen boerderij in Canada. Het is een hard leven, vooral omdat ze uit de buurt moeten blijven van hun driftige vader. Op een nacht loopt een ruzie uit de hand en de zussen slaan op de vlucht. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Achtervolgd door een olympische deelname

Doen namen als Rie Mastenbroek of Tinus Osendarp een belletje rinkelen? Auke Kok onderzoekt in 1936. Wij gingen naar Berlijn waarom de prestaties van deze olympische sporters uit ons collectieve sportgeheugen zijn gewist. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Durf jij op kamp met Superjuffie?

Juf Josje en haar klas gaan op kamp. Drie dagen slapen ze in het bos zonder wc of mobiele telefoon. Schrijfster Janneke Schotveld vertelt waar zij vroeger op kamp ging. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Striptekenaar tekent verhalen op het strand

Voor zijn nieuwste stripalbum, Zo Zout, Zo Zoet, doet striptekenaar Haes bijzonder onderzoek. De hele zomer loopt hij over het strand met zijn schetsboek en stelt hij mensen één vraag: ‘Wat zou jij doen als je een zeemeermin tegenkwam?’

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogeljik om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com ovv “Boekenkrant abonnement” .

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 5 september verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

De nieuwe BKJunior komt uit op 5 september en de BKYA op 3 oktober.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com