De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 22 oktober 2013

Kasteel

Eens in de zoveel tijd is het Boekenkrant-team in Baarn te vinden. In een kasteel met de naam Groeneveld, om precies te zijn. We nodigen lezers uit. En een enkele schrijver. Vervolgens interviewt onze hoofdredacteur Roel Weerheijm de schrijvers - en test hij de literaire kennis van het Boekenkrant-publiek. Dit, dames en heren, is GRNVLD Sociëteit Literair!

Op 17 november trekt onze Boekenkrant-karavaan weer richting het kasteel. Daar zullen we Arthur Japin aantreffen. Er zal geïnterviewd worden. Gegeten. Gedronken. En men zal smijten met literaire kennis.

Kom je ook? Geef je op via onze website!

Anouk Abels - Webmaster Boekenkrant

Thomas Blondeau overleden

Thomas Blondeau is zaterdag op 35-jarige leeftijd overleden. De Vlaamse auteur en dichter stierf aan de gevolgen van een hartslagaderbreuk.

Lees verder op boekenkrant.com

Achterflap-recensiewedstrijd: de winnaar is bekend!

Vorige maand vroegen we je hier om een recensie te schrijven van de achterflap van Gerda Crousets Niemand weet. Dat heeft de Boekenkrant-redactie geweten. We troffen een breed scala van achterflaprecensies aan in ons postvak. Nu maken we de winnaar bekend, en kijken we naar een aantal andere bijzondere inzendingen.

Lees verder op boekenkrant.com

Activiteit van de week: 

Rosita Steenbeek over La Dolce Vita

Steenwijks Boekhuys, Steenwijk – Op 22 oktober vertelt Rosita Steenbeek vol passie en hartstocht over La Dolce Vita, het heerlijke leven in Italië. In 1994 debuteerde ze met De laatste vrouw, een boek dat Rome en Sicilië als decor heeft en in verschillende talen werd vertaald. Vanaf dat moment wijdt ze zich volledig aan het schrijven. Er volgden vele romans en ook meerdere boeken over Rome, de stad waar ze het grootste deel van het jaar woont. Klik hier voor meer informatie.

Literatuur

Win dagkaarten voor Crossing Border Den Haag

Voor de mooiste mix op het gebied van literatuur en muziek ga je naar Crossing Border in Den Haag. Erg bijzonder: Boekenkrant mag 3x2 dagkaarten weggeven voor het festival!

Lees verder op boekenkrant.com

Karl Ove Knausgård – Nacht

De achttienjarige Karl Ove verhuist naar het hoge Noorden. Daar gaat hij aan de slag als leraar om zijn carrière als schrijver te bekostigen. Aanvankelijk heeft hij het naar zijn zin: hij vindt aansluiting bij de gemeenschap en schrijft korte verhalen.

Lees verder op boekenkrant.com

Spanning

Marco Kroon schrijft boek over Special Forces in Afghanistan

Marco Kroon, geridderd voor zijn dapperheid en vervolgens beschuldigd en vervolgd. Voor het eerst en voor het laatst spreekt Nederlands enige Ridder in actieve dienst zich uit over zijn tijd als commandant van een Special Forces peloton in Afghanistan, over de Ridderslag, beschuldigingen en zijn val van hero to zero.

Lees verder op boekenkrant.com

Gedeelde genen

Gentherapie en zussenliefde lijken twee compleet losstaande onderwerpen, maar in Rosamund Luptons Zusje zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden. We interviewden Lupton over de gedeelde genen die zo’n belangrijke rol in haar thriller spelen.

Lees verder op boekenkrant.com

Non-fictie

De waanzinnige liefde van Alma Mahler en Oskar Kokoschka

De waanzinnige liefde van Alma Mahler en Oskar Kokoschka belicht twee excentrieke figuren uit de culturele society. In deze biografische roman beleven zij een liefde die letterlijk en figuurlijk waanzinnig is.

Lees verder op boekenkrant.com

GIJP wint NS Publieksprijs 2013

Dinsdagavond werd bij De Wereld Draait Door bekendgemaakt dat Van Egmond met zijn biografie over René van der Gijp de NS Publieksprijs 2013 heeft gewonnen. Het boek verdiende 40 procent van de stemmen.

Lees verder op boekenkrant.com

Poëzie

Frouke Arns – Mensen die je misschien kent

In haar poëzie toont Frouke Arns de mysteries van het alledaagse in fragmenten uit levens van mensen die je misschien kent. Met een nietsontziend oog voor detail en een opgewekte toon waaronder het venijn echter altijd sluimert.

Lees verder op boekenkrant.com

Nederland is een dichteres

Dichter Rodaan Al Galidi is als een tuinman die de bloemen water geeft en tot zijn ontzetting moet toekijken hoe ze langzaam verdorren. Zijn nieuwe dichtbundel ‘Liever niet,’ antwoordt de liefde gaat over de genadeloosheid van de verwelkende liefde.

Lees verder op boekenkrant.com

Jeugd

Het fenomeen: ‘luisterboek’

Het luisterboek: een prachtige ontwikkeling, of onderdeel van een slechte opvoeding? Boekenkrant-redacteuren Sanne Wolters en Meie Otten bespreken de voor- en nadelen.

Lees verder op boekenkrant.com

Designicoon nijntje bij pop-up store Hermitage!

Boeken die in meer dan 50 talen zijn verschenen en die generaties wereldwijd hebben vermaakt, maken nijntje met recht een (kinder)klassieker. Speciaal voor de museumwinkel van de Hermitage is een bijzondere nijntje-collectie samengesteld. Deze bestaat uit een aantal unieke producten die verder niet in Nederland worden verkocht. Drie maanden lang is designicoon nijntje onderdeel van deze winkel.

Lees verder op boekenkrant.com

Margot Vanderstraeten - Zijn eerste brief

Zijn debuut plakt met magneten op de koelkast. Een groot vel, wit met blauwe lijntjes. Met rood, oranje, groen, paars en purperen letters beschreven.

Lees verder op boekenkrant.com

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 4 november verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. Adverteren? Stuur een mail naar info@boekenkrant.com voor meer informatie.

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com