De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 26 juli 2016

---

Redactiestagiaire aan het woord

Terwijl ik deze tekst schrijf loopt de één na laatste dag van mijn stage bijna ten einde. Vier maanden geleden kwam ik hier binnen, en morgen loop ik vele ervaringen rijker de deur weer uit.

Als studente Algemene Cultuurwetenschappen ben ik geïnteresseerd in een enorme verscheidenheid aan cultuur: beeldende kunst, theater, film, literatuur en muziek, ik vind het allemaal fantastisch. Een passende stage zoeken was dan ook geen makkelijke opgave. Gelukkig bleek het werk op de redactie erg gevarieerd te zijn. Zo schreef ik bijvoorbeeld een recensie over de politieke memoires van Femke Halsema, leerde ik door Joke wil spoken dat elk zichzelf respecterend spook geen genoegen neemt met een wit laken, en dook ik voor de BKStrips in de wereld van Eefje Wentelteefje.

Mijn eerste (zenuwachtige) interview kan ik me ook nog goed herinneren. Inmiddels vind ik interviewen het allerleukste om te doen. Zo sprak ik onder andere met Simon de Waal over het geschenkboek dat hij schreef voor de Spannende Boeken Weken, en met professor Geert Buelens en twee studenten Literatuur en cultuurkritiek over de website die zij maakten rondom Het verdriet van België van Hugo Claus. Ieder interview is weer anders en het blijft elke keer een verrassing wat er uiteindelijk uit het gesprek komt. Ook de literaire evenementen zijn altijd weer een belevenis: van een treinreis met Arthur Japin tot een bezoekje aan Pinokkio in de Efteling.

Op deze manier heb ik echt de kans gekregen meerdere facetten van de boekenwereld te leren kennen. Of ik in het boekenvak wil blijven? Dat weet ik nog niet. Voor nu kijk ik met mooie ervaringen terug op deze periode en kan ik iedereen een redactiestage bij de Boekenkrant aanbevelen!

Nora van Ouwerkerk

Redacteur Boekenkrant

nora@boekenkrant.com 

---

Maandag 5 september verschijnt de nieuwe BKJunior – Een vooruitblik naar de Kinderboekenweek: veel opa’s en oma’s en ander nieuws!

Maandag 5 september 2016 verschijnt tegelijk met de Boekenkrant van september de nieuwe editie van de BKJunior, de jeugdboekenspecial van de Boekenkrant voor kinderen van 7 tot 13 jaar.

In het septembernummer van de BKJunior blikken we alvast vooruit naar de Kinderboekenweek, die op 5 oktober van start gaat. Het thema van de Kinderboekenweek is ‘Opa’s en oma’s, voor altijd jong!’. En dus staan er veel opa’s en oma’s in de BKJunior. Zo interviewen we Vivian den Hollander over Pas op, opa!. Ook laten we twee kinderen aan het woord uit het Kinderen voor Kinderen-koor, dat speciaal voor de Kinderboekenweek het lied ‘Voor altijd jong’ uitbrengt.

Op de eerste maandag van de maand, als om 12 uur het luchtalarm afgaat, start de verspreiding van de nieuwe editie van de Boekenkrant en de specials. De deadline voor het plaatsen van reserveringen voor advertenties en boekfragmenten in de BKJunior is vrijdag 12 augustus om 12.00 uur, via verkoop@boekenkrant.com of 030 2231718.

Lees verder op uhb.nl

---

Boeken winnen met de Van Halewyck ongewone leesbingo

De ongewone leesbingo van uitgeverij Van Halewyck geeft deze zomer de nodige leesinspiratie. Bovendien maak je kans op een boekenpakket! In de ongewone leesbingo vind je twintig gekke posities om je boek te lezen. Op vakantie? Lees eens onder een strandhanddoek of met een ijsje in de hand. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Boekfragment: Zeven soorten honger

Zeven soorten honger biedt voedsel voor de geest zoals alleen Renate Dorrestein het kan opdienen. Een spannende, lichtvoetige en energieke roman met als thema: eten of gegeten worden. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Paul is nu een focking nachtwaker

‘Wat was míjn probleem eigenlijk?’, vraagt Paul zich af. Inderdaad, wat was zijn probleem? Het probleem van Paul is dat hij een saai leven leidt. Hij is mislukt. Maar dan krijgt hij de kans om het helemaal anders te gaan doen. Met haar bijzonder interessante debuut Uitgeteld heeft Marja West de lat erg hoog gelegd voor haar tweede boek. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Menthol

Amsterdam, 1925. Joseph Sylvester, bijgenaamd Menthol, komt na een jarenlange zwerftocht aan in de hoofdstad van Nederland. Gevlucht voor de uitzichtloze situatie in zijn geboorteland Saint Lucia en voor de rassenhaat en het geweld van de Ku Klux Klan in Amerika. Een vlucht naar de vrijheid. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Een bus en een bom

Wat gebeurt als je onderweg naar werkweek ontdekt dat je vast zit in de bus… met een bom? In 2C moet een schoolklas vol uiteenlopende persoonlijkheden uitvogelen wie het op ze gemunt heeft. Wij spraken met auteur Mirjam Mous. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Een kolkende reis die nooit mag eindigen

Stel, je bent een jaar of dertig, boekhouder en zit verveeld uit het raam te staren. Stomme cijfers! In je hoofd wervelen de prachtigste verhalen en figuren rond. Tekenen wil je, tekenen! Edmond Baudoin glimlacht, pakt een pen op en begint te schrijven. Aan zijn ontslagbrief. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogeljik om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com ovv “Boekenkrant abonnement” .

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 1 augustus verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

De nieuwe BKStrips komt uit op 1 augustus en de BKJunior op 5 september.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com