De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 12 juli 2016

---

Baby-botox

Waar denk jij aan als je het woord ‘baby-botox’ hoort? Ik kan je geruststellen: het heeft niks te maken met plastische chirurgie voor pasgeboren kindjes. Ik vond deze wonderlijke term in Huidpijn, de nieuwe thriller van Saskia Noort. Hoofdpersoon Anne Koster leeft in een wereld die haaks staat op de mijne: een universum waarin lagen foundation, door een stylist uitgekozen kleding en een spuitje hier en daar (hallo baby-botox!) onmisbaar zijn.

Het fijne aan lezen is dat je in een handomdraai zo in en uit het leven van een ander kunt stappen. Soms is het jammer dat je, als je het boek uit hebt, die wereld weer moet verlaten. Zo wilde ik als elfjarig meisje niets liever tijdens het lezen van Harry Potter dan op Zweinstein blijven. Huidpijn levert een andere ervaring op. Het is fascinerend om eens in het hoofd van een BN’er te kruipen. Hoe is het om altijd bekeken en beoordeeld te worden door je fans, de media, het internet? Kun je diepe, persoonlijke littekens op je ziel verhullen met behulp van een stylist en een plamuurlaag van make-up? In Huidpijn krijg je antwoord op die vragen.

Maar god, wat lucht het op om aan het einde van het verhaal weer jezelf te zijn. Om niet door paparazzi gevolgd te worden als je verkering uit is, als je ruzie met je zus hebt, of als je lippenstift scheef zit. Dat is ook mooi aan lezen. Boeken kunnen ervoor zorgen dat je ziet hoe mooi je eigen bestaan eigenlijk is. Zonder dat er ook maar één baby-botoxspuitje aan te pas komt.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

1 augustus 2016 verschijnt de volgende editie van de Boekenkrant – een boekfragmentennummer

Op maandag 1 augustus 2016 verschijnt de volgende editie van de BoekenkrantSinds februari 2016 besteden we in iedere editie van de Boekenkrant twee pagina’s (een spread) aandacht aan een specifiek thema. In juni is het thema ‘muziek en muziekboeken’. Daarnaast is in de krant van augustus een spread over boeken die zijn uitgegeven vanwege het jaar van Jheronimus Bosch. Boeken voor de vakantie komen aan de orde in de literaire wereldkaart.

Op de eerste maandag van de maand, als om 12 uur het luchtalarm afgaat, start de verspreiding van de nieuwe editie van de Boekenkrant! De deadline voor het plaatsen van reserveringen is maandag 25 juli 2016 om 11 uur.

Lees verder op uhb.nl

---

Literaire wandeling door Groet

Op zoek naar een dagje uit in de zomer? Loop dan gezellig mee tijdens een van de literaire wandelingen door Groet die uitgever Kees de Bakker organiseert. De omgeving van Schoorl en Groet is al decennialang geliefd bij schrijvers. Veel grote namen kwamen naar het gebied om inspiratie op te doen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Meesterwerken leren lezen

Menig literatuurliefhebber heeft het magnum opus van Hugo Claus in de boekenkast staan: Het verdriet van België. Maar wordt het Vlaamse boek daadwerkelijk gelezen en begrepen door Nederlanders? Elf Utrechtse studenten speelden in op deze vraag en maakten een website waarop ze Claus’ meesterwerk uitleggen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

De kwetsbare thrillerschrijfster

Karin Slaughter wordt de koningin van de crime genoemd, maar ze is net zo goed de koningin van series. Na uitstapjes met Veroordeeld (2014) en Mooie meisjes (2015) is ze weer terug bij de Georgia-reeks en haar personage Will Trent. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Een cursus natuurbehoud met vijf boeken

Van onherbergzame woestijnen tot uitgestrekte zeeën, de natuur is eindeloos divers. Zo ook de verschillende natuurboeken die er verschijnen. De allerbeste werken in dit genre worden jaarlijks bekroond met de Jan Wolkers Prijs. De longlist van 2016 is deze week bekendgemaakt. De Boekenkrant tipt een aantal verborgen pareltjes.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Interstellaire liefde

Boekpresentaties vinden meestal plaats in een boekhandel, bibliotheek of uitgeverij. Uitgeverij Moon gooide het afgelopen vrijdag over een hele andere boeg. Voor de de release party van Eenzaam en extreem ver weg, een boek dat zich afpeelt in de ruimte, werd uitgeweken naar de Leidse sterrenwacht. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Haat hem, adoreer hem, maar blijf wel lachen

Gummbah is hoe dan ook een interessant verhaal. Wie hem volgt weet dat het leven Gertjan van Leeuwen, zoals zijn echte naam luidt, overkwam. Kijk oude fragmenten terug op YouTube en ontdek flinke flessen witte wijn naast het verstrooide voorkomen van de striptekenaar. Lekker zuipen en optreden met zijn maatje Hans Teeuwen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogeljik om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com ovv “Boekenkrant abonnement” .

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 1 augustus verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

De nieuwe BKStrips komt uit op 1 augustus en de BKJunior op 5 september.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com