De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 21 juni 2016

---

111 plekken

Ik denk dat ik Utrecht in de zeven jaar dat ik er woon best goed heb leren kennen. Ik weet de leukste cafés en winkeltjes te vinden in de binnenstad, en kan je zo vertellen wat er in Zuilen, Kanaleneiland en de Leidsche Rijn te beleven valt. Afgelopen vrijdag werd mij echter duidelijk dat er nog een hoop verborgen pareltjes in mijn stadsie zijn. Dat ontdekte ik tijdens de presentatie van 111 plekken in Utrecht die je gezien moet hebben van Henny van der Eng en Fenna Riethof.

In Boekhandel Broese gaven Henny en Fenna een mooi voorproefje van hun Utrecht-gids. Natuurlijk werden er dingen verteld die ik wist; zo was ik op de hoogte van de poetry slams die met regelmaat in café De Bastaard georganiseerd worden. Maar ik werd ook verrast. Door de consoles, bijvoorbeeld – bijzondere beeldhouwkunst die langs de grachten te vinden is. En wist jij al dat er in Utrecht een wel heel bijzondere ijsmaker actief is? Hij heet Robert Gelato, en hij ontwikkelt elke week een nieuwe ijssmaak. Zo kwam hij onlangs met frikandellenijs op de proppen.

Het was voor mij dan ook fantastisch om na de presentatie door deze 111 plekken-gids te bladeren. Ik zie winkels, musea en natuurgebieden waar ik al jaren aan verknocht ben. Anderzijds ontdek ik bruggen, straatjes en verborgen cafeetjes die ik nog nooit gezien heb. Een feest van herkenning, maar ook een boek vol verrassingen: daar komen we de volgende zeven jaar goed mee door.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Volgende editie Boekenkrant verschijnt op 4 juli

De themapagina’s van de komende juli-editie van de Boekenkrant zijn gewijd aan poëzie. Zo spraken we onder andere met dichter Ellen Deckwitz en laten we zien dat poëzie heel toegankelijk kan zijn. Voor deze editie namen we ook interviews af met Bert Wagendorp, Carly Wijs en Eric Heuvel. Ook spraken we met Sylvia Witteman.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Redactiestagaire gezocht: van voetballen met Arjen Robben tot discussiëren met John Boyne

Een puntenlijstje waarin staat wat er van je verwacht wordt bij een baan of stage kennen we allemaal wel, maar hoe ziet een stage bij de Boekenkrant er in de praktijk uit? Lees hier alles over de ervaringen van Nicole als redactiestagiaire! 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Hèhè, nu weten we eindelijk hoe cavia’s naar kantoor gaan

Een boek over een cavia die naar kantoor gaat, dat was er nog niet – maar dankzij Paulien Cornelisse nu wel. Haar zelf uitgegeven boek De verwarde cavia neemt je mee in het alledaagse leven van een cavia genaamd Cavia. Heel normaal, want ook zij heeft last van bezuinigen op het werk, liefdesperikelen en obstipatie. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Eén druppel bloed

In Vector laat Simon de Waal één druppel bloed vallen in de polder. Op subtiele wijze verwijst zijn geschenkboek naar het motto van de Spannende Boekenweken 2016: Bloed in de polder.

Simon de Waal zit al op me te wachten als ik het café in Amsterdam-Oost binnenkom. Hij is opgegroeid in deze buurt. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-Fictie

Nieuwe titel: 111 plekken in Utrecht die je gezien moet hebben

Henny van der Eng en Fenna Riethof nemen je mee op een ontdekkingsreis die je tot onder de Utrechtse straatstenen en ver daarboven brengt. Utrecht kent vele verborgen schatten. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Boekfragment: Project Paard. Red Madelief!

Angel is 13 en mist twee dingen echt: 1. Een eigen vader, 2. Een eigen paard. Daarom start ze: project PAARD. In dit ultrageheime document vertelt Angel alles wat ze meemaakt op de manege. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Duplex: een uniek project rond poëzie en strips

Vanaf 22 juni is in het stripmuseum Groningen een uniek project rondom poëzie en strip te zien. Duplex is een uniek project van Nederlandse en Vlaamse dichters en striptekenaars. Samensteller Stefan Nieuwenhuis nodigde acht duo's uit om een grafisch gedicht te maken, onder wie de dichters Ellen Deckwitz, Marije Langelaar en Maarten van der Graaff.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogeljik om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com ovv “Boekenkrant abonnement” .

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 4 juli verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

De nieuwe BKStrips komt uit op 2 augustus en de BKJunior op 5 september.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com