De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 19 april 2016

---

Sloddervos

Daar zit ik dan. Omringd door schots en scheve stapels boeken en een kleine doch respectabele verzameling theemokken. Vol verbazing kijk ik naar de chaos om me heen. Hoe kan het toch dat mijn bureau er weer uitziet alsof er een bom is ontploft? Het lijkt wel of alle papieren, boeken en paperclips een eigen leven leiden. Alsof ze, als ik naar de wc ga, wild door elkaar beginnen te rennen en bij mijn terugkomst op willekeurige plekken neervallen.

Ik geef toe: ik ben verschrikkelijk slecht in het netjes houden van mijn bureau. En al helemaal als ik het druk heb. En laat het nu net een spannende tijd zijn hier op het Boekenkrant-kantoor. Deze maand maken we niet één, maar twee specials: een BKJunior en een BKStrips. Dat is leuk, maar ook pittig. We werken hard en volgens een strakke planning om alles tijdig af te hebben. Ik maak ’s ochtends een lijstje met af te vinken taken, ik weet precies wat ik aan het einde van de week af moet hebben en ik zorg dat ik goed weet waar ons team mee bezig is. Ik heb alle touwtjes stevig in handen. Maar ja: daardoor is er weinig ruimte in mijn hoofd voor het opbergen van boeken en het weggooien van oud papier.

Inmiddels dwing ik mezelf om minstens één keer in de week mijn bureau naar een redelijk nette staat terug te brengen. En stiekem moet ik toegeven dat, als ik daarmee klaar ben, mijn hoofd ook opgeruimder aanvoelt. Maar ja: dan verschijnen er op magische wijze weer theekopjes, boeken en stapels papier op mijn bureau. Ach ja: iedereen heeft een slechte kant. En met mijn sloddervossenschap kan ik best leven. Nu mijn collega’s nog…

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Volgende editie Boekenkrant verschijnt op 2 mei

In de mei-editie zijn onze themapagina’s gewijd aan natuurboeken. Zo spraken we met boswachter Peter Wohlleben over Het verborgen leven van bomen, en selecteerde Staatsbosbeheermedewerker Marcel van Ool voor ons de mooiste boeken over de natuur. Verder vind je interviews met Wilfried de Jong en thrillerauteur Charles den Tex.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Gratis exemplaar Goed Volk bij abonnement Boekenkrant

Neem voor 27 april  een abonnement op de Boekenkrant en ontvang Goed Volk van Arthur Japin er gratis bij! De Boekenkrant heeft een interessante actie: indien u voor 27 april een abonnement op de Boekenkrant neemt ontvangt u het nieuwe boek Goed Volk van Arthur Japin er gratis bij. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Boekfragment: Manderley voor altijd

In Manderley voor altijd schetst Tatiana de Rosnay een fascinerend portret van Daphne du Maurier, een vrouw wier leven net zo mysterieus was als het werk dat zij schreef, vol psychologische spanning. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

De mysterieuze dood van een genie

Het is 1954. Op een bed ligt een man. Hij is dood. Naast hem ligt een appel doordrenkt in gif. Wat is er gebeurd: zelfmoord, een ongeluk, of …? Aan rechercheur Corell de taak om dat te onderzoeken. Die dode man, dat is de briljante wiskundige Alan Turing (1912-1954). 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-Fictie

Vijf boeken die de filosofie doen opleven

De filosofie. Het is de discipline waar de afgelopen jaren steeds minder plaats voor bleek te zijn aan de Nederlandse universiteiten: Door het afnemende aantal studenten wijsbegeerte wordt het bestaan van de studie bedreigd. Gelukkig staat de maand april geheel in het teken van de filosofie.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe YA paranormal romance van Jen Minkman: Het Laatste Licht

In februari verscheen Het Laatste Licht, het nieuwe young adultboek van Jen Minkman. De laatste maanden is er al flink wat positieve aandacht geweest op allerlei blogs voor deze nieuwe paranormal romance van Nederlandse bodem. Ook recensent Marijke F. Jansen van young-adults.nl is erg te spreken over het verhaal. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Volgende editie BKStrips verschijnt op 2 mei

Zonnig! Is de beste omschrijving van de nieuwe BKStrips die vanaf 2 mei wordt verspreid. In deze editie is veel aandacht voor de Stripdagen in Haarlem, die op 3 juni van start gaan. BKStrips zal voorafgaand en tijdens dit festival ruim worden verspreid. Het tweejaarlijkse stripfestival in Haarlem is de start van het zomerseizoen in de stripwereld. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

 

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogeljik om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com ovv “Boekenkrant abonnement” .

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 2 mei verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com